Last news in Fakti

24 Август, 2021 15:51 3 044 12

Анджелина си направи Инстаграм, за да сподели писмо на момиче от Афганистан (СНИМКА)

  • анджелина джоли-
  • афганистан-
  • инстаграм-
  • писмо-
  • емоционално

Актрисата изрази възмущението си от събития там и постъпката на американските власти

Анджелина си направи Инстаграм, за да сподели писмо на момиче от Афганистан (СНИМКА) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Холивудската звезда Анджелина Джоли се сдоби с Инстаграм профил и още с първия си пост разтресе обществеността. Актрисата публикува сърцераздирателно писмо на тийнейджърка от Афганистан. 46-годишната звезда призова феновете да подкрепят гражданите на Афганистан.

Майката на шестте деца сподели писмото, което разкрива, че младите момичета в страната са ужасени от това, което може да им се случи сега, когато талибаните поеха контрола над страната. В част от писмото се казва "...когато те дойдоха, всички се изплашихме... мисля, че ще се върнем 20 години назад, когато нямахме свобода и ще бъдем затворници отново", предава Ladyzone.bg.

"В момента хората в Афганистан губят способността си да общуват в социалните медии и да се изразяват свободно. Затова дойдох в Instagram, за да споделя техните истории и гласовете на онези хора по целия свят, които се борят за основните си човешки права “, пише Анджелина.

Бях на границата с Афганистан две седмици преди 11 септември, където срещнах афганистански бежанци, избягали от талибаните. Това беше преди двайсет години. Отвратително е да гледаш как афганистанците се разделят отново от страха и несигурността, обхванали страната им.

Да се похарчат толкова много време и пари, да се пролее кръв и да се загубят животи само за да се стигне до това - невъзможно е за разбиране.

Подобно на други, които са ангажирани с проблема, аз няма да се откажа. Ще продължа да търся начини да помогна. И се надявам да се присъедините към мен."

Заедно с писмото, актрисата сподели и снимка, направена от разследващия журналист Линзи Билинг на жени в град Херат, които чакат отварянето на клиника.

Това е първата публикация на Анджелина в Инстаграм. За по-малко от денонощие тя събра над 4 милиона последователи.

Анджелина беше посланик на добра воля на ООН от 2001-2012 г., В момента е специален пратеник и работи в подкрепа на жените и децата в страни, в които има войни.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хъхъ

    16 0 Отговор
    Колко трогателно, я някой БГ пенсионер да й прати писмо...как се живее с тия пенсии. Да видим дали ще се трогне кака Анджи.
  • 2 Пич

    9 0 Отговор
    Да го осинови... никакво размотаване...
  • 3 Въпросче

    8 0 Отговор
    Анджелина гласува ли за Бай Дън ?
  • 4 честен ционист

    11 1 Отговор
    Пълни глупости, в Афганистан 99% от жените и момичетата са неграмотни.
  • 5 Майна

    9 1 Отговор
    Тази провежда терапии за смяна на пола на все още несъзрялото си момиченце...ХОЛИВУД Е МАША НА ГЛОБАЛИСТИТЕ
  • 6 Sieg

    7 0 Отговор
    Малко в 21век е сбъркано да търсиш АКЪЛ в актьори, рапъри и тн. Има де и умни актьори, но са малко. Анджелина би трябвало да погаси огъня в дома си, а после при съседите. Тоест има бедни хора в Америка, Европа и тн а накрая да оправя страни, които са зле поради политиката на САЩ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й ‼️

    11 1 Отговор
    Милата тя 😉 А защо не публикува В КОЛКО СТРАНИ ИМА ВОЙНА И ЯНКИТЕ НЕ СА НАМЕСЕНИ ТАМ ‼️
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 3323

    8 1 Отговор
    Смешна женица.
  • 11 Някой

    5 1 Отговор
    Не знам защо се смята, че критерият за свобода е да можеш да ползваш социални мрежи... За мен даже е обратно. Като гледам колко са цензурирани тези "социални" мрежи. Само зомбират хората.
  • 12 Суета, суета, суета...

    7 0 Отговор
    Тези които живеят на "Елизиум" като започнат да се правят на загрижени към тези които живеят в "блатото" и ти става ясно колко е фалшив света.