29 Август, 2021 11:21 22 330 19

Звезда на БНТ се появи след дълго изгнаничество

  • бнт-
  • социални мрежи-
  • лили ванкова

Говорителката от близкото минало, която гони 80, е решила да бъде в крак с времето

Завръщане в публичното пространство след дълъг изгнанически период направи любимата говорителка на много българи Лили Ванкова. Легендата на БНТ, която гони 80, е решила да бъде в крак с времето и най-сетне си е купила смартфон.

Освен това Ванкова си е направила и профил в социалната мрежа Facebook, където да комуникира с приятели, познати и почитатели, след като през последните 20 години не е имала нито една медийна изява. Лили все още не действала умело в интернет пространството, но имала желание да бъде съвременна, подобно на другите си колежки от телевизията майка. Мария Янакиева, която също четеше новините в ерата на Ванкова, отдавна е спец в социалните мрежи, където споделя снимки от ежедневието си, пише в. "Ретро".

Лили се бе затворила в себе си след голямата лична трагедия, която я сполетя – загубата на сина ѝ. И досега я съсипвали слуховете, които тръгват веднага след смъртта му – че си е отишъл след злоупотреба с наркотични вещества. Нещастието съвсем я изолира от света и дълги години тя отказва да се появява на светски събития. Прави изключение само за поводите на хората от най-близкия си приятелски кръг, на които винаги присъства под ръка с втория си мъж Иван Антикаджиев. С него са заедно от 30 години и живеят почти на пъпа на столицата, в китна къща до "Петте кьошета“. Всъщност имотът е собственост на нейния настоящ съпруг, който е известен зъболекар. Домът им се прочу не само като кабинет на стоматолога, но и като място за сбирки на някои знакови интелектуалци и ВИП персони.

Бившата говорителка и зъболекарят нямат общи наследници. Тя има двама синове от първия си брак с Райчин Пръмов – покойният Асен, който си отиде само на 36 години, покосен от инфаркт, и по-големият му брат Иван. Бракът на Лили с Райчин просъществувал цели 20 години, но след промените решили да се разведат. Не след дълго тя срещнала настоящия си мъж, като тяхна сватовница станала покойната ѝ колежка Бригита Чолакова.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мръсния Фикри

    67 4 Отговор
    Искам да я видя, сега, как я изглежда,, беше една от добрите, кой кво ще да каже, пък и красива...!
  • 2 Дедо

    78 1 Отговор
    Лили Ванкова - класа...!
  • 3 Кочо

    6 52 Отговор
    Това не е тя! Това е Иван Славков с перука!
  • 4 Тролейбус

    10 68 Отговор
    Тия комунисти отвсякъде изкачат.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ретранслатор

    22 4 Отговор
    Логично, след завръшането на Педя човек и мелодия на годината.
    Сайтовете ретро, антично и археологично станаха много популярни напоследък.
  • 7 Крис51

    85 1 Отговор
    Всеки път, когато чуя репортаж на някой фъфлек или фъфла с говорни дефекти, няма как да не ме налегне носталгия по школуваната ясна дикция на някогашните тв говорителки като Лили Ванкова, Мария Тролева и още няколко дами, повечето от които вече са в отвъдното, за съжаление. Не бива да пускат такива по телевизия или радио, за тях са или печатни издания, или друг да озвучава репортажите им, че иначе е голяма мъка за зрители и слушатели.
  • 8 бай Иван

    77 1 Отговор
    Сто кила ракия давам само да те притежавам.......Лилито Ванкова,пееше Т.КОЛЕВ................
  • 9 незнайко

    20 1 Отговор
    Хубава светска хроника, но за МЕН нищо не пишат защото никой не ме знае кой съм !!! Светът се раздели на богати и бедни на умни и глупави като мнозинството от последните станаха по богати от умните богаташи !!! Какъв е извода , да живее дистанционното обучение !!! Достатъчно е да може да се допиташ в глобалната мрежа за определен проблем и ти дават ОТГОВОР !!! Няма нужда да МИСЛИШ !!!

    Коментиран от #13

  • 10 Дидо

    23 0 Отговор
    А сега качеството е НИКАКВО!Само вижте оня фъфлещ и пелтечещ турчин по bTV - няма новинарска емисия БЕЗ тоя да направи няколко грешки - НЯМА!И тоя е завършил специалност „Публична реч“?Явно са му дали диплома,за да запълнят задължителната квота в графа "Малцинство"!СРАМ И ПОЗОР!
  • 11 танкист

    2 5 Отговор
    Аз пък си харесвам Ивомира Пехливанова! Красавица с добра дикция и приятен глас.
  • 12 леле КАКО

    18 1 Отговор
    Тя на 80 със смартфон , пък Бойчо на 60 и още с телефон с копчета ! Що така ?

    Коментиран от #15, #17

  • 13 Не си сам

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "незнайко":

    Има като тебе !!
  • 14 Проданов

    18 0 Отговор
    Бяха сясна дикция и приятен тембър! Сега сричащи (номер едно е Юксел), с неясна дикция, бъркащи думи и наименования... Ужас! В съвремието имаше само една, отговаряща на условията, но вече не я виждам - Ирина Костадинова. Тази веднъж не сгреши нещо, ясен и првилег говор..
  • 15 ЛАПСУС

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "леле КАКО":

    На 63 е Баци.И кво кат му е с копчета връзката.Той командва и с поглед,да не е клюкарка.
  • 16 Съвременник

    16 1 Отговор
    Тя се появи, когато Ани Цонева (Анахид Тачева) излезе във втори път по майчинство. Като, че ли от телевизията бяха търсили за говорителка, която да прилича на нея. И я намериха в името на Лили Ванкова - мила, симпатична, добре изглеждаща и добре представяща се пред камерата. Желая ѝ дълголетие.
  • 17 Праз Голям

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "леле КАКО":

    Парите от чекмеджето не му стигат. А може би е враг на всичко ново. Като например гласуването с машини.
  • 18 телевиз

    16 0 Отговор
    Това беше наистина стилът и класата на говорителите от екрана, само преди идни 30 години назад.
    Имаше школа и правилна артикулация.
    Сега от всички екрани облечени и гримирани , но избягали от кабинета на логопеда- за жалост.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.