Last news in Fakti

9 Септември, 2021 16:36 2 636 2

Продават диамантените гривни на Мария-Антоанета (СНИМКИ)

  • мария антоанета-
  • кралица-
  • бижута-
  • търг-
  • диаманти-
  • гривни

Търгът за историческите бижута ще се проведе на 9 ноември в Женева

Продават диамантените гривни на Мария-Антоанета (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Две диамантени гривни на Мария-Антоанета се продават на търг, организиран от аукционната къща "Кристис", съобщи Франс прес.

Наддаването е насрочено за 9 ноември в Женева.

Предварителната оценка на бижутата е от 1,8 милиона до 3,7 милиона евро. "Тази цена не се определя само от стойността на диамантите, но и от възможността да се носят украшения, поръчани лично от кралица Мария-Антоанета", казва Мари-Сесил Сизамоло от "Кристис".



Всяка от гривните е инкрустирана с по три реда диаманти. Двете могат да се съединят в едно колие. Скъпоценните камъни са между един и четири карата. Според аукционната къща общо диамантите на двете бижута са между 140 и 150 карата.

Гривните ще се продават в един лот. От "Кристис" очакват многократно да бъде надхвърлена първоначално определената цена на бижутата.

През 2018 г. диамантена висулка за колие на Мария-Антоанета беше обявена на търг за 1,8 милиона евро, но достигна 31,8 милиона евро.

Съпругата на френския крал Луи XVI поръчва гривните на бижутера Шарл Огюст Бомер през 1776 г. в Париж. Цената им е 250 хиляди ливри, което по онова време е изключително висока сума.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойчо

    5 3 Отговор
    Ще ги купя, за да ги подаря на прислужницата в къщата.

  • 2 И тва,..

    1 2 Отговор
    Кой може да я притежава.... за екскурзия не става, за жакузи също, за лозето, изключено, само за лордове и кралици става, бал демек, да завиждат прислужниците.....!