Last news in Fakti

14 Септември, 2021 10:53 1 871 5

Принц Андрю оспорва иска за сексуално насилие

  • джефри епстийн-
  • принц андрю-
  • сексуално насилие-
  • сексуално посегателство-
  • кралско семейство-
  • обвинение

Принцът беше близък приятел с мистериозно загиналия в затвора финансист Джефри Епстийн, от чийто частен остров много известни личности са се възползвали

Принц Андрю оспорва иска за сексуално насилие - 1
Снимка: Shutterstock

Британският принц Андрю планира да оспори юрисдикцията на съда в САЩ по гражданския иск, заведен от жена, която го обвинява в сексуално насилие отпреди две десетилетия, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Адвокат на херцога на Йорк е внесъл в районен съд в Манхатън документи, според които принцът възнамерява да оспори и процедурата по връчване на иска на Вирджиния Джюфре, която твърди, че била насилвана и от финансиста Джефри Епстийн. Адвокатите на Джюфре не се отзоваха на поканата за коментар.

Принц Андрю (61 г.) е сред най-известните личности, свързани с Епстийн, който бе обвинен от прокуратурата в САЩ през юли 2019 г. за сексуална експлоатация на десетки жени и момичета. Официално разпространената версия на властите за смъртта на Епстийн е самоубийство по време на престоя му в затвор в Манхатън на 10 август 2019 г. Имайки предвид връзките на Епстийн с известни личности от сферата на политиката и информацията, с която е разполагал Епстийн, мнозина не вярват на тази версия.

Джюфре обвинява принц Андрю, че през 2001 г,. когато тя е на 17 г., я принуждава на нежелан от нея сексуален акт в лондонското жилище на Джизлейн Максуел, дългогодишна приятелка на Епстийн. Джюфре твърди, че принц Андрю я е насилвал в дома на Епстийн в Манхатън и на частния остров на Епстийн. Принц Андрю отрича обвиненията в сексуално насилие.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даяна

    5 3 Отговор
    В тая царедворщина има ли нещо останало свято?
  • 2 Стамат

    15 0 Отговор
    Изнасилване и по принцип каквото и да е сексуално насиелие е отвратително и извършителя трябва да си понесе отговорността.

    Но тук нещо не разбирам - самата потърпевша казва:
    "принуждaвa нa нeжeлaн oт нeя ceкcуaлeн aкт в лoндoнcкoтo жилищe нa Джизлeйн Мaкcуeл ... в дoмa нa Eпcтийн в Мaнхaтън и нa чacтния ocтрoв нa Eпcтийн"
    Тоест на поне 3 съвсем различни места/градове и континенти. Добре направил го е първия път, но тя отишла и втори и трети път.
    Нещо .... не го разбирам.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 дедо

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    Била е глупава, била е на 17. Сега е поумняла, посъветвана от вещи хора, адвокати. Какво има за неразбиране?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мама

    1 1 Отговор
    Да го защити....!