Last news in Fakti

18 Септември, 2021 11:42 8 533 47

Лили Иванова слиза от сцената?

  • лили иванова-
  • сцена-
  • пенсия-
  • певица

Мнозина се усъмниха в здравословното състояние на звездата след концерта ѝ в Пловдив

Лили Иванова слиза от сцената? - 1
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова планира да слезе от сцената след финала на турнето си, което тече в момента. Естрадната икона е обявила пред екипа си, че това са последните големи спектакли, които прави. 82-годишната легенда е наясно, че вече няма толкова енергия, за да изнася концерти с продължителност от по 2-3 часа на живо. Тя не се чувствала в добра кондиция, което си пролича при последните ѝ изяви.

Решението на мегазвездата на естрадата идва след пагубни критики на концерта ѝ в Античния театър в Пловдив, състоял се във вторник вечерта през около 3000 души публика. Въпреки наложените противоепидемични мерки, които разрешават културните мероприятия да се провеждат с максимален капацитет на залата до 50%, Античния театър бе претъпкан. Оказа се, че на събитието са допуснати много повече хора от позволения капацитет. Това разгневи цялата гилдия – певци и актьори, на които им се налага да спазват наложените мерки, от което търпят значителни финансови пропуски. За Лили обаче явно правилата не важат.

Певицата бе обвинена и че е пяла фалшиво от някои от присъстващите, сред които и журналиста Георги Тошев, който години наред бе в най-близкото ѝ обкръжение. Озвучаването също не било на ниво. Според източник на „Уикенд” от обкръжението на звездата, тя изобщо не се чувствала добре в навечерието на концерта и дори мислела да го отложи. В последния момент обаче се стегнала и излязла на сцената. Това е и причината някои от песните да бъдат изпълнени фалшиво, а шоуто внезапно да бъде прекратено около половин час по-рано.

„Лили наистина се раздаде за публиката, но в един момент просто силите я напуснаха”, разказват хора, присъствали на спектакъла.
Според запознати, е напълно възможно Лили да се е заразила с коронавирус покрай подготовката на концерта и това да е сринало организма ѝ. Смята се, че легендата е сред първите ваксинирани у нас – още в началото на годината, за което ѝ съдейства бившия министър на здравеопазването д-р Констадин Ангелов, неин близък приятел. От тогава обаче са минали повече от 9 месеца и най-вероятно силата на ваксината е отслабнала.

„Лили не се чувстваше добре и по време на репетицията – трудно си поемаше дъх, едва взимаше височини, което не е характерно за нея. Тя обаче не си направи тест и отсече, че ѝ няма нищо”, свидетелстват музиканти от екипа ѝ, които допускат, че звездата или е болна от коронавирус, или скоро е изкарала инфекцията. Възможно е, разбира се, да е настинала, или пък имунитета ѝ да е отслабнал.

Пръв възмущението си от начина на пеене на Лили Иванова изрази известният журналист Георги Тошев, който е бил сред зрителите. „Всичко има начало и край! Да знаеш кога... и как”, написа той във фейсбук. Постът му възпламени вълна от коментари „за” и „против” Лили Иванова, като в края на деня Тошев редактира думите си и махна думата „край”.

„Озвучаването няма нищо общо с пеенето. Певец от нейната класа не може да допусне това, на което бяхме свидетели тази вечер!”, отсече Георги Тошев, с което намекна, че 82-годишната прима е пяла фалшиво. И добави: „В Пловдив нещата не бяха на нивото на перфекционист като Лили Иванова... И годините не са извинение за артист, който е решил да бъде на сцената! Те са отговорност пред публиката, за да те помни във форма. Като зрител не прощавам на никой - дори на Лили Иванова! Надявам се просто да е имала лош ден!"

„Бях на концерта и съм изумена от поведението на Лили Иванова. Това не беше сценично поведение, то беше едно постоянно мрънкане, махане към озвучителя, прескачане на фрази, общо взето все едно бяхме на репетиция. Професионалист с опит няма да позволи публиката, особено сърдечна като пловдивската, да разбере, че има проблем. Ще се справи някак със ситуацията - дали ще опита да пее при създалата се ситуация без да се издава, дали пък ще направи техническо прекъсване за 10-15 минути, за да се изглади проблемът, но все някак ще излезе от конфузната ситуация, за която в края на краищата тя и екипът ѝ са виновни. А краят на концерта беше просто абсурден, да не кажа крайно обиден за публиката. Без да има индикации, че приключва, след една от песните просто си излезе и привика оркестъра също да излиза. Видно беше, че не беше приключила по програма, защото музикантите и бек-вокалистките стояха като в небрано лозе на празната сцена. Хората не вярваха, че така, без бис, е приключило, и поне 15 минути викаха „Още!”, докато накрая започнаха да се разотиват”, разказа в социалните мрежи и Ася Згурова.

Концертът в Пловдив е част от турнето на певицата, което започна на 3 септември с първа спирка - Варна. Турнето на Лили Иванова продължава в Бургас, където ще пее на 25 октомври, Велико Търново - 9 ноември, Шумен - 11 ноември, Русе - 13 ноември. На 14, 15 и 16 декември са финалните три спектакъла в зала 1 на НДК. Това ще са и последните големи концерти на Лили, след което тя няма да има повече спектакли с такъв мащаб.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво лельо Лили

    21 8 Отговор
    Най сетне забогатя...!

    Коментиран от #3

  • 2 Мухоморко

    19 7 Отговор
    Защо да слиза, тя може да няма сили вече, но плейбека си върви. 😂
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Браво лельо Лили":

    но ковчега багажни няма

    Коментиран от #14

  • 4 ъъъъ

    31 10 Отговор
    Трябваше да слезе преди 10г. когато още беше във форма. Сега ще я запомнят с нетърпимото и фалшиво грачене. Има си пари и да си ги харчи със здраве, може да даде и малко за благотворителност, няма да е зле.

    Коментиран от #7

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    20 5 Отговор
    ЕГНТО не прощава
  • 6 хах

    18 11 Отговор
    Къв е тоя соцджурасик парк.
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 7 Отговор

    До коментар #4 от "ъъъъ":

    та ЛИЛИ ИВАНОВА е стисната като ЕВРЕЙТЕ

    Коментиран от #9

  • 8 ай камино

    19 6 Отговор
    "За Лили обаче явно правилата не важат."

    Не важат, защото е с всяка власт. Безплатни зали, уреждане за ваксина чрез министъра...абе комунизъм.

    И на Славчо щеше да се подложи, ако беше направил правителство, въпреки че не са в добри отношения.
  • 9 ъъъъ

    11 8 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От катеричка лешник взимал ли си?

    Коментиран от #19

  • 10 незнайко

    10 7 Отговор
    Все някога идва края на човешкия живот и сили . Явно Лили е в този етап и се съмнявам, че ще довърши турнето си . Независимо от това и прави чест, че не се отказва на тази възраст . дано не се разболее тежко защото това ще я СРИНЕ !!! Що се отнася до това колко са били хората в театъра е зависело от ръководството му а не от ЛИЛИ ИВАНОВА и певческата гилдия да не се ИЗХВЪРЛЯ с нападки !!!
  • 11 pRASCHO

    18 8 Отговор
    Има и други чудесни певици от нейното поколение, само тя е с такова огромно самочувствие на божество. Да спира да пее преди да е видяла полупразни зали.

    Коментиран от #24

  • 12 гжа Иванова

    24 3 Отговор
    Митко Щерев ми се обади бесен по телефона и ми каза "Забранявам ти да пееш моите песни докато съм жив", а аз го попитах А СЛЕД ТОВА МОЖЕ ЛИ?
  • 13 БИКИНИ ЗОНА

    10 3 Отговор
    АБЕ ПАНАИРИ ЩЯЛА ДА СЛИЗА И КЪДЕ ЧЕ ОДИ В ......АЛЕ ЛЮ ЛЯ
  • 14 Пак ли

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Песимистично, за съжаление е така, повечето хора от доброто, отиват в самия ужас,.....човек е най нещастното същество на земята, дано го разбереш, най сетне....!

    Коментиран от #18

  • 15 ГЕРБ СДС

    10 4 Отговор
    Слиза от сцената и влиза в политиката. Ако стане президент ще е голямо шоу срещата й с колегата Бай Дън.
  • 16 Кога ше е порно дебюта

    8 5 Отговор
    Да зяпаме😂😂😂😂

    Коментиран от #28

  • 17 до свидания

    28 4 Отговор
    Публиката не останала доволна...ами за 80лв. толкова. Аман от снобари, които си мислят че като отидат на концерт на тази баба, са част от някакъв интелектуален и културен елит. Бабата ви презира, тя си е такава, просто е решила и си е тръгнала, без дори да каже довиждане.
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "Пак ли":

    няма ненаказано ДОБРО
    а СТАРОСТ
    НЕРАДОСТ

    Коментиран от #23, #37

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "ъъъъ":

    КАТЕРИЦАТА е едно от най умните животни виж в УИКИПЕДИЯ ив НЕТА

    Коментиран от #29

  • 20 Анонимен

    9 2 Отговор
    Ах, тази ваксина, дали й трябваше?
  • 21 Анонимен

    8 1 Отговор
    Ах, тази ваксина, дали й трябваше?
  • 22 Анонимен

    7 1 Отговор
    Ах, тази ваксина, дали й трябваше?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 карамфила

    15 1 Отговор

    До коментар #11 от "pRASCHO":

    Когато Бог каже ела не питай защо.Явно някои се мислят за безсмъртни и вечни но оная с косата не знае за това и е без значение колко шкафчета си напълнил с злато.
  • 25 Гаргов

    9 5 Отговор
    Слава на Всевишния!Най после!
  • 26 Раданч Татлъту

    10 6 Отговор
    Респект за Лили.Забележителна кариера,пяла е дори за Хан Кубрат!💋👧👍
  • 27 Борисов

    5 6 Отговор
    Лили Иванова кандидат президент на ГЕРБ!
  • 28 рон джереми

    7 4 Отговор

    До коментар #16 от "Кога ше е порно дебюта":

    Аз и бабички таковам,може да сте гледали,някоя пара да падне само.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "кума лиса":

    ВИЖ в УИКИПЕДИЯТА

    Коментиран от #32

  • 31 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Пак не ме":

    ИЗВИНЯВАЙ сгреших ПРОСТИ
  • 32 кума лиса

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз съм уикипедията,АЕЦ!
  • 33 Доротея

    8 3 Отговор
    Ама, много сте зли! Простети и миг падение след цял живот блясък! Такива птици си отиват в полет! Не да се заврат като вас в бъзаците и там да се мухлясат, докато дойде съдебния лекар! Тя е част от вас, от вашите младини, част от България и ако тя е зле, това е знак и за България! Такива знаци бяха много хубави хора, които си отидоха, както и ЦСКА! Стоянка Мутафова да не би да бе на някакво ниво в последните години?

    Коментиран от #34, #36

  • 34 мнение

    6 3 Отговор

    До коментар #33 от "Доротея":

    Паша Христова беше много по надарена от Библията.....но на тази и излезе късмета.През соца Лили си беше уредила концерт в Западен Берлин,но по същото време там изнесе концерт Барбра Стрейзънд и Лилито Иванова нямаше слушатели.
  • 35 Безразличен

    1 1 Отговор
    Ами че си напраим сепуко по български.
  • 36 Бай Вълчан

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Доротея":

    Госпожо Дороти, Вие надминахте и Хайтов. Браво! “Пенсионирана лисица няма.” Да, ама лисицата не пее.
  • 37 Ти от кои си

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    От,, добрите,, ли си, явно не..... бог ги държи такива, като тебе... но колко да те държи, вечност няма....!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 фенклуба

    6 1 Отговор
    не тирацирайте слухове пуснати от некадърника георги тошев
    лили може и ще продължи да пее тя винаги е имала много добър оркестър за разлика от сегашния ако оркестъра не е в състояние да и акомпанира както требва всеки певец и певица ще изпитат затруднение на сцената лили е работила с много добри музиканти на които е можела да разчита за перфектно изпълнение на песните си пък и не е робот всеки може да почуства неразположение на сцената но некакво си набедено журналистче нема откъе да ги знае тея работи
  • 40 Д-р Ботокс

    2 1 Отговор
    Ей да е-а и ваксата дето след 9 месеца я няма.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Хей

    3 0 Отговор
    А Бойко ще ходи ли на концерта й в София? Даде й пенсия 700 лв за заслуги, защото в бедна и не можела да си купи любимия шоколад? А на сцена за 80 лв.билет може ли да ходи някой пенсионер с 300- 400 лв?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Споко

    1 0 Отговор
    Щом отремонтират касетофона и отново е на сцената. При нея няма граници...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 чисто

    1 0 Отговор
    яла мед и дрън дрън
  • 47 Жеки

    1 0 Отговор
    НИКОГА НЕ СЪМ И БИЛ ФЕН НА ТАЯ ПРОКЛЕТИЯ НО СЕ ОЛЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЛЕЗЕ