Необходими продукти:
350 гр. телешко месо или шилешко
200 гр. нахут от консерва
200 гр. леща
400 гр. домати от консерва
50 гр. фиде
3 сухи чушки
1 глава лук
1 морков
1/2 целина
1 връзка магданоз
1 лимони
1 жълтък
1/2 ч.л. куркума
1/2 ч.л. кориандър
черен пипер на вкус
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете в тенджера под налягане нарязаното на кубчета месо и лещата, налейте 2 литра вода и ги сварете за около половин час.
Добавете при тях нарязаните лук, целина и морков, доматите, нахута, нарязаните сухи чушки и сухите подправки.
Варете супата още 15 минути, след което посолете и добавете фидето.
Щом фидето се свари, дръпнете супата от огъня.
Разбийте жълтъка с лимоновия сок и застройте супата. Накрая поръсете с нарязания магданоз и поднесете. пише matekitchen.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Емил
16:08 19.09.2021
2 Алтер
16:25 19.09.2021
3 Спортуваш
16:27 19.09.2021
4 Сиганина с акордеона
16:29 19.09.2021
5 Спри се с тъпите си рецепти!
Коментиран от #8
16:35 19.09.2021
6 наблюдател
16:55 19.09.2021
7 Бйгт
17:42 19.09.2021
8 Абе да питам
До коментар #5 от "Спри се с тъпите си рецепти!":
Сага свалих от скарата вратните пържоли--мога ли да вечерям с тях? Те лека храна ли са-щото ги поливам и с две бутилки ч.вино-разрешена ли е такава вечеря???Коментиран от #9, #11
17:57 19.09.2021
9 дааа
До коментар #8 от "Абе да питам":
МОЖЕ, но след време с тази диета задължително минаваш на илачи за високо кръвно.Коментиран от #10
18:35 19.09.2021
10 Ген.Къстър
До коментар #9 от "дааа":
Глупости на търкалета...09:07 20.09.2021
11 постоль
До коментар #8 от "Абе да питам":
Да, но докато се пекнат пържолките няколко дълбоко съдържателни ракийки, а след пържолките и винцето, задължително и някоя сгодна женица за десерт..... охаааа15:58 20.09.2021