Last news in Fakti

20 Септември, 2021 17:56 1 907 13

Принц Филип бил крал на барбекюто (ВИДЕО)

  • принц филип-
  • кралско семейство-
  • спомени-
  • барбекю-
  • скара

Херцогът превърнал барбекюто във форма на изкуство, казва синът му Чарлз

Принц Филип бил крал на барбекюто (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Когато британският принц Филип почина преди близо шест месеца, той бе почетен основно заради подкрепата към кралица Елизабет Втора по време на близо 70-годишното ѝ управление, писа Асошиейтед прес. Сега става ясно, че принц Филип е имал и друга важна роля в британското кралско семейство - той бил кралят на барбекюто в семейството, вероятно благодарение на гръцкото си потекло, предаде агенцията.

"Той обожаваше да пече на скара и превърна барбекюто в интересна форма на изкуство", каза най-големият му син принц Чарлз в предаване на Би Би Си, посветено на покойния принц Филип, което ще бъде излъчено в сряда. "Когато се опитвах аз да го направя... никога не успявах да го разпаля... и той ми казваше: Дръпни се!".

В откъси от предаването "Принц Филип: Кралското семейство си спомня", разпространени в събота, членове на британското кралско семейство говорят с възхищение за уменията в барбекюто на покойния херцог на Единбург и за интереса му към кулинарни телевизионни програми.

"На всяко барбекю, на което съм бил, готвеше херцогът на Единбург", казва най-големият му внук принц Уилям. "Определено е майстор на барбекюто... мога да кажа, че в семейството никога не е имало случай на хранително отравяне, свързано с херцога на Единбург".

В едночасовото предаване участват четирите деца на кралицата и принц Филип - престолонаследникът принц Чарлз, принц Андрю, принцеса Анна, и принц Едуард, както и по-големите им внуци, сред които принцовете Уилям и Хари. Програмата е заснета преди и след смъртта на принц Филип на 9 април тази година, като първоначалната идея била да отбележи стотната му годишнина през юни тази година.

Кралица Елизабет Втора не участва в предаването, но е предоставила специален достъп на екипа до частната си филмова колекция. Не са интервюирани и съпругите на внуците. Принц Хари, който се оттегли от ангажиментите си към кралското семейство миналата година и се премести със съпругата си Меган и сина им Арчи в Калифорния, за първи път споделя как принц Филип му дал възможност да разкаже за службата си в Афганистан. Когато заминавал за Афганистан, дядо му му казал само да направи всичко, за да се върне жив. Когато се върнах нямаше дълбоки дискусии, по-скоро разговор от типа: "Е, ти успя. Как беше?". Такъв беше той", казва Хари.

"Той беше добър слушател, даваше възможност да споделиш, колкото би искал, но никога не задаваше въпроси", каза принц Хари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АБВ

    3 3 Отговор
    Аз пък съм крал на оргазмите.Който не вярва да ми се обади
  • 2 Механик

    4 4 Отговор
    По скоро е КРАЛ от барбекюто наречно Човечество.
    А инак, кралете на месото печено на жар са народите от Кавказ. Такива спецове на "шашлика" има там, че няма да можете да спрете да искате това ястие, след като вече сте го опитали.
  • 3 Знаещ неща от ДР Конго

    4 3 Отговор
    Правил хубави миняги разправят едни колеги от ДР Конго.
  • 4 Майна

    5 1 Отговор
    Този ЧЛЕН на Римския клуб е в пъкления план срещу човечеството
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Който

    5 1 Отговор
    не е бил с циганка , трудно разпалва огън !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Грульо

    4 1 Отговор
    И още щеше да е крал на барбекюто и на Англия, ако не се беше ваксал с ковит ваксина. :D
  • 9 Vladi

    6 1 Отговор
    Тая нашта Поптодорова краде крем за лице , тоя дъртак какво е крал на барбекюто ? Пържолки?
  • 10 Аз знам

    3 0 Отговор
    в Полицията ,питат един c,иганин : - Как се казваш?- Артур .- Знаеш ли защо те арестувахме? - Защото съм Крал.
  • 11 един от стадото

    0 1 Отговор
    ох, бях се закахърил. Все на нещо трябва да е бил крал. А кралицата знае ли, че е крал. Да си провери чантата
  • 12 Богати хора

    1 1 Отговор
    Крале, принцове, яли са какво ли не и ядат и не пълнеят, култура във всичко.....ох, малко да изгрухтя..... че никога не съм ял барбекю...!
  • 13 Ал Тъпоне

    0 1 Отговор
    И какво точно е крал?