Last news in Fakti

18 Март, 2013 13:18 1 938 3

Семейството на Майкъл Джексън иска 40 млрд. $ обезщетение

  • майкъл джексън-
  • концерти-
  • обезщетение

Наследниците на Майкъл Джексън искат от промоутърите му 40 милиарда долара за отпадналите поради смъртта на певеца концерти, съобщи TMZ.

Искът към компанията AEG Live е подаден от името на майката на Джако – Катрин Джексън, както и от децата му Парис, Принс и Бланкет. Според семейството, организаторите на последите гастроли на Краля на попа са виновни за това, че малко преди турнето д-р Конрад Мъри е станал личен лекар на звездата.

По-рано съдът установи, че именно небрежността на Мъри е довела до смъртта на артиста. Въз основа на това наследниците претендират за 10 млрд. долара изпуснати ползи от несъстоялите се концерти и 30 млрд., които по тяхно мнение, певецът би заработил, ако беше жив.

Компанията AEG Live нарече иска „абсурден“ и изтъкна, че кариерата на Джексън вървяла по низходяща линия след обвиненията в педофилия и заминаването му в Бахрейн. Съдът трябва да се произнесе по иска на 2 април 2013 г.

Паралелно с това майката Катрин воюва и за наследството на най-известния си син, което се оценява на 1 млрд. долара, но към него апетити имат и четиримата му братя. Според завещанието на певеца братята му не получават нищо, а всички права по наследството са предоставени на Катрин Джексън и трите й внучета от Майкъл. Според другите синове на фамилията завещанието е подправено.

Кралят на попа почина през юни 2009 г. поради предозиране на успокоителния препарат пропофол. За смъртта на музиканта беше обвинен личният му лекар д-р Мъри, предписал лекарството. Известно е, че AEG Live са плащали за медицинските му услуги 150 000 долара месечно. През ноември 2011 г. съдът го призна за виновен за непредумишлено убийство и му определи като наказание 4 години зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неутрален

    1 0 Отговор
    Тия не са в час ...

    Жалко, че около големите хора обикновено има идитиско хищни хиени..

    "30 млрд., които по тяхно мнение, певецът би заработил, ако беше жив" що за искане е това о–О
  • 2 кик

    0 0 Отговор
    целия бюджет на скапаната територия бг за години напред
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Тия ги кълват щъркелите.