Last news in Fakti

11 Октомври, 2021 10:58 15 203 19

Зрители настръхнаха срещу Радина Червенова

  • радина червенова-
  • рубрика-
  • преди обед-
  • журналист-
  • недоволство

Зрители се чудят как опитната журналистка се е захванала с подобна рубрика

Журналистката Радина Червенова преживя лоша излагация с новата си рубрика за психология, която води в предаването "Преди обед" на bTV. Зрителите недоумяват как известната водеща се е съгласила да застане зад подобен нискокачествен продукт. Според много от тях темите в рубриката се скучни, представят се твърде повърхностно, а психолозите, които ги коментират в студиото, показват слаба компетентност и дори сексизъм.

В началото на есенния телевизионен сезон преборилата рака Радина Червенова стана част от екипа на "Преди обед" със силна заявка да прави две нови рубрики с високо качество, както подхожда на нейното наложено с годините име в професията. В понеделник тя обръща внимание на забравени лица от миналото, а в сряда прави "Опасни връзки" – рубрика за психология на отношенията. Идеята е в нея да се разнищват важни казуси от сферата на общуването и да се предлагат възможни решения на проблеми, които зрителите може да имат. Но повече от месец след старта си рубриката се очертава като най-големия провал в продължилата няколко десетилетия кариера на водещата.

Още с първата си тема – летните флиртове, тя претърпя зашеметяващо фиаско. "Толкова сухо и безинтересно беше поднесена темата, че трудно ще грабне зрителя. И точно си мислех, че по-зле не може да стане, и изскочи Ненчо с фокусите", коментира на страницата на "Преди обед" зрител, визирайки и друга нова рубрика в предаването – тази на актьора Ненчо Илчев. Според много зрители начинът, по който е коментирана темата с аферите по време на ваканция, е подходящ за тийнейджъри, но не и за зрели хора със семейства и сериозни връзки. "Според гостите в студиото, за да имаш дълга и щастлива връзка, трябва и двамата партньори да си имат и други партньори!?! Тук възниква въпросът защо, по дяволите, са заедно тогава?", се пита в един коментар. Друг зрител пък прави кратко описание на цялата идея: "Стил: "Лична драма" и ЕЖК (Една жена каза). Явно искат да конкурират Гала".

Следващата тема на рубриката бе "Първата любов". Тя като че ли бе измислена за потвърждение, че идеята е да се гледа от тийнейджъри. Но нещата удариха дъното с темата "Изневери от гледна точка на изневеряващия". Емблемата на качествената родна журналистика – Радина Червенова, бе поканила в студиото психолога Орлин Баев, който успя да си спечели само врагове с мнението, че жените сами подтикват мъжете си към изневери, тъй като не ги обгрижват достатъчно добре. Той успя така да разгневи зрителите, че ги настрои не само срещу себе си, но и срещу цялата рубрика.

"Съвсем случайно загледах въпросната рубрика и продължавам да се чудя кому му бе нужно и му хрумна "гениалната" идея да постави Радина Червенова – журналистка със сериозен опит в новинарството, да води рубрика тип "Искрено и лично"? Темите са изключително банални и скучни дори за една средностатистическа домакиня", сочи един от коментарите на официалната страница на "Преди обед". В друг се отбелязва: "Ужасяващо тъпа и ненужна рубрика! Не разбирам на кого помагат!А психологът спокойно може да си изгори дипломата". "Най-глупавата рубрика, която имате. И защо Радина Червенова се е съгласила да я води, не разбирам. Собствени проблеми няма да реши по този начин. А и психолозите са елементарни", убедена е една от зрителки, излели възмущението си в коментар на официалната страница на предаването. Огромната част от пишещите са убедени, че "Опасни връзки" не е идея на самата водеща, пише Хотарена.

От други публикации става ясно, че тя е създадена по идея на журналистката Ралица Стефанова, която коментира темите заедно с Радина и поканените в студиото психолози. Преди време тя правеше в "Преди обед" своеобразно риалити за хора със зависимости. С него бе много успешна. Сега обаче търпи огромни критики. Прави впечатление, че в началото е отговаряла на недоволните зрители, но сега вече не го прави. А критичните коментари стават все повече. Рейтингът на рубриката пък е трагичен, така че най-вероятно скоро тя ще бъде тихомълком свалена.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    54 7 Отговор
    който като мен НЕ гледа тв, да лайкне

    Коментиран от #3, #4

  • 2 психоизмама

    34 1 Отговор
    Повечето психолози са такива...плямпат заучени приказки за наивници. Не вършат никаква работа, а консултацията с тях струва между 50 и 100лв. за 15 минути.
  • 3 честен ционист

    6 34 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Който не гледа телевизия си остава амеба, нищо че парадира за нещо повече от зомбираните бабки пред екраните със сапунките. Трябва да гледате ТВ, колкото се може повече, истината е във филмите, лъжите в новините.
  • 4 ЕВРО НЮЗ

    20 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Изключил съм го от контакта на 25 март 2020 година
  • 5 Fate

    13 3 Отговор
    Много от казаните неща са абсолютно верни
    Но явно не са угодни някому с власт
  • 6 Jacques Yves Moineau

    25 3 Отговор
    Ами Хекимян е програмен директор....какво очаквате.

    Коментиран от #7

  • 7 Jacques Yves Moineau

    16 2 Отговор

    До коментар #6 от "Jacques Yves Moineau":

    Възхода на мисирките.
  • 8 Манджи и любовни отношения,

    15 2 Отговор
    това е, и не е само у нас. За стойностна журналистика се изисква много смелост и хъс.
  • 9 Факт

    9 9 Отговор
    Тази не я ли изостави мъж и!?
  • 10 Гонзо

    15 5 Отговор
    Провалена в личния си живот.Щом стигна до Каменаров ума и е много кух
  • 11 НАБЛЮДАТЕЛ

    10 1 Отговор
    КАК, заради пари, бе Уили,.. коква ли полза има от т.н. психолози,
    освен да те объркат по-вече
  • 12 Типично

    11 4 Отговор
    Абе, всички ако бЕхте направили колкото нея, нЕмаше да ви викат мисирки ! Как беше това със виждате треската, а гредата ?,
    "И защо гледаш съчицата в окото на брат си, а не виждаш гредата в своето око?"
  • 13 ИВАН

    8 0 Отговор
    Нали това искат от нас /евроатлантицеските ни партньори/ - масово и всеобщо затъпяване, за да не вденем когато ни крадат златото, замърсяват ни въздуха и водата, разболяват ни ... и обедняваме стремглаво с тяхна помощ .... та и тези журналисти са слуги на някого който им плаща
  • 14 то и

    10 2 Отговор
    референдум е скука.От фатмашка щерка - толкова.
  • 15 яяйбабабаба

    12 1 Отговор
    Ми тя е пенсионерка, какво искате? Връзкарски истории - тя винаги е била една жена четяща чужди текстове, никога не е била журналистка. Не може да подасиш люцерна, а да очакваш орхидея.
  • 16 √(n&Варна)

    2 2 Отговор
    По ТЕЛЕвизора гледайте само спорт и след туй спете спокойно.
  • 17 гошо

    5 1 Отговор
    Бабата е мегаЗЛЕ. Да напише едни мемоари.
  • 18 Alex

    0 0 Отговор
    Е много ми харесваше Радина,ама оная Радина,от която лъхаше чаровност и респект.Сега нещо и стана на госпожата,та си позволява да стане за подигравка.Тя беше властелина на екрана,сега е портиера на телевизията!
  • 19 Обективен

    0 0 Отговор
    Пореден опит да се оплюе много добър новинар, доказал се в годините назад. Жалко че вече не е на екран.