Необходими продукти:
2 глави лук
3 с.л. олио
4 скилидки чесън
1 червена люта чушка
1 ч.л. синапено семе
2 ч.л. куркума
2 ч.л. семена кимион
5 см корен джинджифил
400 г цели домати от консерва
8-12 големи домата
100 г пълномаслено кисело мляко
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбок тиган с капак или плитка тенджера загрейте олиотo и в него запържете нарязания на едро лук и нарязаната на ситно люта чушка (без семките). Добавете куркумата, кимиoна и синапа. Разбъркайте.
Щом лукът придобие светлозалтист цвят, добавете доматите от консерва и 400 мл вода. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и щом сосът заври, поставете изправени целите пресни домати, заедно с дръжките.
Захлупете съда и гответе на слаб огън 25-35 минути. По време на готвенето обърнете доматите 1-2 пъти. Те трябва напълно да омекнат, но не да се разпаднат.
Съберете в единия край на съда целите домати и сипете в соса киселото мляко. Разбъркайте енергично, като внимавате соса да не заври.
Сервирайте доматената яхния с варен ориз, пише trafficnews.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Наску диаманда
Коментиран от #2
10:25 22.10.2021
2 Тва, с киселото мляко
До коментар #1 от "Наску диаманда":
Ко ше стане... тук вече това ше го пропусна....!10:26 22.10.2021
3 Ядеш
10:31 22.10.2021
4 Драйфането
10:34 22.10.2021
5 Механик
Както и, че преди консумация се обуват червени на цвят слипове, тип "НАТО"-вски памперси.
10:47 22.10.2021
6 Еееее!
10:49 22.10.2021
7 инж технолог
14:38 22.10.2021
8 Домати
22:15 22.01.2022