22 Октомври, 2021 18:45 18 368 19

Съпругът на Сашка Васева: Жена ми се стопи

  • сашка васева-
  • тумор-
  • заболяване-
  • съпруг

Въпреки тежката ситуация тя не губи надежда – вярва, че Бог и хората ще ѝ помогнат

Сашка Васева е сред емблемите на попфолка, който избуява в зората на демокрацията. Изпълнителката на популярния преди години хит „Левовете в марки“ повече от десет години се бори с тежък сериозен проблем, свързан със зрението ѝ, което започва да отслабва преди време, за да се стигне днес до пълна слепота.

Първоначалната диагноза на певицата е диагноза атрофия на зрителния нерв – заболяване, което не се лекува. Преди месец обаче се оказва, че диагнозата е грешна. Васева заминава за Германия, където от 40 години живее съпругът ѝ Христо Бакърджиев. Двамата посещават специализирана клиника в Мюнхен, където ѝ откриват тумор в мозъка. Започват веднага различни терапии и вливания на системи. Налага се спешна операция, а на Сашка са ѝ необходими 90 000 евро за лечението. Вестник „Галерия“ се свърза с певицата и с мъжа ѝ.

Въпреки тежката ситуация тя не губи надежда – вярва, че Бог и хората ще ѝ помогнат да се оправи. Опитва се да звучи бодро и оптимистично, но личи, че е уморена. Затова разговорът ни по телефона продължава с нейния съпруг Христо Бакърджиев, който е плътно до нея, контактува с лекарите в Германия и се грижи за осигуряването на парите за предстоящата тежка операция.

– Господин Бакърджиев, какво точно ви казват лекарите за състоянието на съпругата ви? Колко е голям туморът?
– Големината му e колкото едно яйце. В Германия ни дават гаранция, че операцията ще бъде успешна – интервенцията е сложна, но не е толкова тежка. Медицината много е напреднала и казват, че операцията от апендицит навремето е била по-тежка, отколкото сега тази.

– Жена ви има проблеми със зрението от дълги години. Изключително изненадващо е, че никой досега не е открил какъв точно е проблемът.
– И аз съм изумен. Със Сашка имахме разногласия известно време за специалистите, с които се консултираше. Оказа се, че е вървяла в грешката посока и едва неотдавна научихме истината за състоянието ѝ. Можело е по-рано да се вземат мерки и сега може би щеше да е здрава. Всеки човек преминава през препятствия в живота си – важното е да ги преодолее.

– Чисто физически как се чувства Сашка?
– Отслабнала е много, сигурно в момента тежи 40 килограма. А каква жена беше! Туморът влияе и на центровете на мозъка. Получава черни петна, понякога не знае къде е. Но всичко ще се оправи, тя има здрав дух и е изключително сърцат човек.

– Правила ли е преди това консултации в Германия?
– За съжаление – не. Няколко пъти бях говорил с доктори, но тя не искаше да отиде на преглед, защото вярва в българските специалисти. Освен това е осигурена в България.

Попаднах на коментари, че Сашка не си е плащала осигуровките, което е пълна лъжа. Лъжа са и историите, че сме пускали банкови сметки, за да ни се превеждат пари. Досега не сме получили една стотинка и се опитваме сами да се справим в този труден момент. Не сме обявявали никакви банкови сметки.

– Ще го направите ли все пак в някакъв момент?
– Много хора предлагат, обаждат се различни приятели. Положението с финансирането на операцията се развива доста бавно, а интервенцията е изключително спешна. Може би ще предприемем стъпка с дарителска сметка, но ще я обявим официално. Сумата е сериозна, има начини да се справим, но сроковете ни притесняват. Всяка секунда е важна. Докторите дори казват, че вече е трябвало да бъде направена тази операция.

– Има ли възможност за държавна помощ?
– Българската здравна система е трагична. Тези пари, които трябва да отиват за здравната система, се озовават по други канали и нечии джобове. Допреди този проблем Сашка не е боледувала, затова не сме ѝ направили застраховка в Германия. Аз мога да ѝ направя такава, само че процедурата е дълга, а сега сроковете ни притискат. Тук човек, ако има нужда, държавата е задължена да плати операцията. Не като в България да се правят дарителски сметки и хората да плачат и да се молят.

Само че Сашка никога не е искала да има немски паспорт, защото казва, че е българка и патриотка. Затова очаква и помощ от българската държава. Винаги си е плащала осигуровките, никога не е боледувала, не е взимала наркотици, не пие, не пуши. Казват, че фолкът води до разврат, но ето – Сашка не прави нищо такова. Така че не трябва да се лепят подобни етикети. Но в България не само здравната система е проблем. Коментират пенсиите на естрадните изпълнители, а хората на изкуството ще умрат от глад, ако разчитат само на държавата. Добре че имат други средства, а не разчитат само на ниските пенсии, които получават.

– Сашка Васева е изключително популярна у нас. Пяла е на много заможни хора. Има ли възможност те да ѝ помогнат сега?
– Мисля, че може, но тя не иска. Много хора няма я разберат, но това е нейният достоен избор. Тя няма да се обади, чака те сами да ѝ предложат. Може би ако звънне, ще ѝ помогнат, но тя не се обажда. Всеки си има характер.

– Много хора коментират, че навремето фолк изпълнителите са взимали големи бакшиши, и сякаш са изненадани, че нямате пари за операцията.
– В България мащабите са различни. Смешно е да се говори за големи суми. Може би за онези години са били големи пари, но кой от тези, които пееха едно време, разполага сега с големи финансови възможности, ако не е вложил в сгради или апартаменти.

Сашка от години дава средства по лекари – знайни и незнайни.

Уви, има много доктори, които мислят само за финансовото облагодетелстване. Във Франция ходихме при един гуру, индонезиец. Обещаваше, че ще помогне, а само това пътуване и срещите с него излязоха около 10 000 франка. Така че пари, каквито е имала, Сашка ги е дала по доктори. И е извадила от своя джоб, а не от нечий друг. Но това не е единичен случай. По едно време въпреки моите протести покрай приятелки беше тръгнала по ходжи и врачки, 90% от които са шарлатани. Мога да изредя много имена, при които е ходила безуспешно. Не съм я спирал, за да не каже после, че съм попречил на излекуването ѝ. Обаче видях какъв е ефектът – никакъв и отрицателно във финансов план. Уви, практика е много хора да си дават последните пари на манипулатори. Животът в България просто е много груб. Затова хората са озлобени.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 52 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Късмет

    33 1 Отговор
    Мечтата на всеки шофьор на автобус... Дано се оправи!

    Коментиран от #13

  • 2 КРОКОДИЛА

    4 26 Отговор
    ИМА НЯКОИ ПО МЛАД - СКАКАЛЕЦ ............
  • 3 КРОКОДИЛА

    6 59 Отговор
    КОЛКО Е ГРОЗНА - АБЕ ДА НЕ Е ОТ СОФИЯ - ШОПКЕНА .......
  • 4 КРОКОДИЛА

    4 62 Отговор
    ЖИВА БАБУШКА - ОТ БЕСЕПЕТО - НА РАДЕВ ВЛЕЧУГИТЕ ..........
  • 5 666

    18 23 Отговор
    Много хора си мислят ,че ПРОВИДЕНИЕТО на тоя свят НЕ СЪЩЕСТВУВА ... вярвайте ми има такова нещо и всеки си плаща .Кой каквото си е дробил идва времето да си сърба попарата !
  • 6 🤟🤟🤟🤟🤟

    8 45 Отговор
    Палки за тази чалгарка . Хората си имат свой проблеми , а не да мислят за чалгарите . Музикант къща не храни да е мислила на време .
  • 7 Радка

    58 2 Отговор
    Сашке, изпращаме ти своите позитивни, светли мисли. Възстановявай се, оздравявай!
  • 8 Гост

    19 1 Отговор
    Дано се оправи, ама има нещо гнило..... не били пускали дарителски сметки....

    2020та фейс профила и:

    Скъпи мои истински приятели, благодаря ви за безценната помощ в това трудно време. Изпратили сте пари за лечението ми, макар и малко, аз ви благодаря! Ето и моята банкова сметка за дарения за лечението ми:

    BAN:BG20STSA93000026700920
    BIC:STSABGSF
  • 9 Люлю

    16 5 Отговор
    Този се сетил, ме има жена. Сти ходини живял в Германия, нали е работил, пестил.
  • 10 Кольо,

    6 11 Отговор
    Дано не лъже завалийката защото си е голям грях а майтап с такива неща не бива..
    Комшйката преди две години докторите също я объркаха с подобна диагноза,в Турция и откриха рак на мозъка направиха и операция но уви много късно и тя почина......
  • 11 БАТ МИТКО

    11 4 Отговор
    КРОКОДИЛА ОТ 2 ДО 5 И ОСТАНАЛАТА НАСТРЪХНАЛА КОМПАНИЙКА,МИСЛЕТЕ ,КОГАТО ИЗЛАГАТЕ МИСЛИТЕ СИ НА ПОКАЗ
  • 12 Ужас

    15 3 Отговор
    До всички негативни коментари: дано за вас има прошка.
    Разликата между умния и простия е, че и на двамата им минават простотии през ума, но едните не ги казват.
  • 13 Komapak

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Късмет":

    Е как да се оправи като ходи по ходжи и врачки. Няма абсолютно никой между ушите. Както междувпрочем и цялата фолк индустрия.
  • 14 Иван

    8 2 Отговор
    Аз мисля че е голяма измама че операцията струва 90000 евро, когато мъжът живее в Германия жената има безплатно лечение също
  • 15 xxxx

    7 3 Отговор
    Нека чакгаджийките ди извадят поука от съдбата й. Когато се кикерчиш полугола във вулгарни пози, за да развращаваш децата, идва един ден, когаро отгоре ти искат сметка.
  • 16 Маги

    10 3 Отговор
    Колко дни пишете за Сашка?
    Стига вече, ако е някой простичък човек ще пишете ли? Отговарям веднага-НЕ.
    Много хора са боледували и продължава да има болни. За тях ще събирате ли пари? И те са работили в България, все пак са допренесли с нещо на страната ни.
    Бил мъжът й в Германия, а какво е правил? Нали е работил?
  • 17 1914

    11 3 Отговор
    Чета и не спирам да се учудвам откъде тази злоба?Като не ви харесва Сашка Васева не може ли просто да подминеш статията? Но не,;Я не сакам да съм добре,а на Вуте да му е зле;Заради този начин на мислене сме на това положение.
  • 18 Ицо

    1 5 Отговор
    Преди да стане "певица" се подвизаваше като при сти тутка на разклона за Ресилово и личеше уиски направо от бутилката. За 29 лв беше готова на всичко. Ама според мъжленцето й рогоносец била Дева Мария и Майка Тереза едновременно.
  • 19 Смех

    4 1 Отговор
    Законният съпруг на Сашка Васева направи шокиращи разкрития. Бизнесменът заяви в интервю, че е вече е подал молба за разтрогване на брака му и съжалява много, че не го е направил по-рано. Той разкри пред „Шоу“, че изпълнителката е съсипала не само бизнеса му, но и децата му, което е по-страшно.

    Бизнесменът заяви, че положението с децата му е трагично. Синът му Христо-Никола е в 7 клас, но има знанията на третокласник. Причината за това е, че той не посещава учебните занятия редовно.

    Майка му обичала да поспива до към 2-3 часа следобед и често се събуждала след края на учебните занятия, разкри Христо Бакърджиев. Съпругът на изпълнителката допълни, че тя се държи агресивно с децата им и го настройва против него. Наскоро синът му се обадил по телефона, за да му каже, че ще го