Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 11:45 6 027 2

Лимонът вечер помага за отслабване

  • лимон-
  • отслабване-
  • преди лягане

Този кисел цитрусов плод, ако се консумира преди лягане, ускорява метаболитните процеси

Лимонът вечер помага за отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Лимонът след вечеря е много полезен. Той ще ви предпази от вирусни заболявания, ще укрепи имунната система и ще ви помогне да отслабнете, пише trafficnews.bg

Лимонът е предпочитан от много хора, именно заради успешните резултати, които гарантира в борбата с излишните килограми.

Този кисел цитрусов плод, ако се консумира преди лягане, ускорява метаболитните процеси. Поради това човек отслабва. Лимоновият сок активно изгаря калориите, усвоени през деня. За да постигнете такъв удивителен ефект, достатъчно е да изядете няколко парчета от този цитрус вечер. Още по-добре ще е да изцедите сока и да го разредите в чаша вода. За максимален ефект към тази кисела напитка може да се добави малко мед, който също има благоприятен ефект върху метаболизма.

Що се отнася до чистия лимонов сок, не бива да го пиете.

Това няма да ускори процеса на отслабване, но ще навреди на стомаха ви, тъй като голямо количество кисел сок влияе отрицателно върху нивото на киселинност.

Винаги мийте зъбите си, след като сте яли лимон или сте пили лимонова вода. Лимоновият сок уврежда зъбния емайл.

Все още се водят спорове дали водата с лимон трябва да е топла или е по-добре да се приема студена вода. Диетолозите казват, че студената вода ускорява метаболизма. Но някои лекари и фенове на Аюрведа са на мнение, че пиенето на студена вода е вредно. Топлата вода е по-подходяща за отслабване, защото именно благодарение на нея се активират процесите на изгаряне на мазнини в организма.

Разбира се, има достатъчно хора, блогъри и диетолози, които са категорични, че лимоновата вода трябва да се пие само сутрин. Това се обяснява с диуретичния ефект на тази напитка. Осемте часа сън са достатъчни, за да се активира организма, след като сте изпили лимоновата вода. Затова по-активното отделяне на урина ще се случи през деня, а не вечерно време, както някои си мислят.

Пиенето на чаша вода с лимон активира извличането на течности от тялото, освобождавайки го от отоци. Лимонът понижава кръвната захар и глада. Благодарение на положителните промени в чревния микробиом, храносмилането и настроението ни се подобряват.

Ползите от лимона за отслабване: използвайки го, ние искаме да ядем по-малко, преработваме храната по-ефективно и се освобождаваме от излишната течност в тялото. Но, както всеки друг хранителен продукт, този плод не може да се нарече панацея.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свинар ли пак ще търсим..?!

    1 3 Отговор
    Става ми лошо от лимон, но за, миризми, лека мимикрия...!
  • 2 Коко

    1 2 Отговор
    А може ли да добавя към лимоновия сок и едно бурканче мед?