26 Март, 2013 17:13 3 153 0

Лолобриджида продава диаманти за изследване на стволови клетки

  • джина лолобриджида-
  • бижута-
  • диаманти-
  • стволови клетки-
  • търг-
  • "булгари"

Бившата италианска кинозвезда Джина Лолобриджида, която беше световен секссимвол през 50-те и 60-те години на миналия век, ще продаде част от диамантените си накити, за да финансира изследвания на стволови клетки, съобщи „Ройтерс“.

„Това ще допринесе за дело, което е много важно за мен. Така и от моя живот ще остане някаква следа“, коментира 85-годишната актриса. 22 бижута от личната й колекция ще предложи на търг аукционна къща „Сотби`с“ в Женева на 14 май, след като украшенията бъдат показани преди това на изложба в Лондон и Ню Йорк.

Сред експонатите са обици с брилянти и перли от 1964 г., както и ефектен висококаратов диамантен пръстен, всеки от които се очаква да се продаде за около 1 милион долара. Ще бъде изложена и диамантена огърлица, която се оценява на 500 000 долара. Клипсове с диаманти и изумруди, с които Лолобриджида се е появявала на прием, придружавана от художника Салвадор Дали, могат да донесат близо 250 000 долара.

Актрисата колекционира бижута на „Булгари“ от времето на възхода на своята кариера. По нейните думи, тя си ги е купувала сама със спечелените пари от своите над 60 заснети филма. В последните десетилетия Лолобриджида се занимава повече с фотография и скулптура, радва се и на внука си Димитрий от сина Мирко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА