Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 12:39 7 984 17

Нов тренд завладя интернет

  • тренд-
  • интернет-
  • стилна-
  • слаба

Стилна ли си или просто си слаба

Кой решава какво е модерно? Кои дрехи и хора изглеждат добре? Това е въпрос, който много млади хора изглежда си задават в последно време, пише dariknews.bg. От бума на body positive (позитивно отношение към тялото – бел. прев.) движението през 2015 досега, все повече момичета оспорват традиционните идеали за красота.

В частност съпротива предизвиква идеята, че да си слаб е неизменна част от добрия външен вид, пише каналът на Ралица Петровa във vbox7. Тази есен Youtube бе залят от видеа със заглавие “Стилна ли си или просто си слаба?” (от англ. – “Is it an outfit or is she just skinny?”), в които момичета със средно или високо тегло пробват тоалети, носени от супермодели като Кендъл Дженър и Бела Хадид. Резултатът е показателен – извадени от контекста на Холивуд и облечени от някой със средностатистически пропорции, визиите обикновено изглеждат по-скоро абсурдно.

Чест обект на тези видеа е outfit на Бела Хадид от това лято, спечелил си похвалата на редица модни списания като Vogue. В папарашки снимки звездата може да бъде видяна как носи дръзка комбинация от кърпа за глава, бикини тип “прашка” и силно свлечени дънки. Няма съмнение, че Бела изглежда невероятно, но тоалетът ѝ не е особено приложим за хора, живеещи в (да речем) София, вместо в Бевърли Хилс. Този факт накара мнозина да обявят “препоръките” на модните критици за несъответстващи с живота на нормалните жени.

В противоположния край на спектъра стоят дрехите, на които никой не би обърнал внимание, ако не бяха облечени от някой известен. Няколко модни източника поздравиха Кендъл Дженър за блестящия ѝ избор на outfit, състоящ се от тениска и шорти тип “бермуда”. На панталоните с дължина до коленете, които по принцип са запазена марка на бащите на средна възраст, им беше отредено почетно място в модния канон. Да, Кендъл изглежда супер дори в тях, но заслугата за това надали е на шортите.


Не на последно място скандал предизвика случаят с “ягодовата рокля” на марката Lirika Matoshi, която plus size моделът Тес Холидей облече на наградите “Грами” през 2020. Тогава тя бе обявена за една от “най-зле облечените на вечерта”, но броени месеци по-късно, роклята се превърна в глобален TikTok тренд, но този път, обаче, носена от стройни инфлуенсъри и модели. Самата Тес публикува гневен пост по темата в Instagram, в който обвини предразсъдъците към пълните хора за ситуацията.


Стилът е и винаги ще си остане субективно понятие, но всички тези примери сочат към едно - представите ни за мода са на път да се променят. За добро или за лошо все повече хора не възприемат това знаменитости да диктуват трендовете. Вместо това те си задават въпроса: Тя стилна ли е или просто е слаба?


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    12 0 Отговор
    Братята Уилямс - манекенки!
  • 2 Алфа Вълкът

    40 1 Отговор
    Тая бъчва на последната ще те сгази като валяк!
  • 3 zeus

    43 0 Отговор
    Прасетаааа в космоса :)
    Оставете идеала, наднорменото тегло си е медицински проблем.
  • 4 патътте 9688

    17 2 Отговор
    Ох , мамоууу сигур тая мощна кака е Мата Хари на Бойко , той е мъж за тебокадар жена хахахахах
  • 5 123

    23 0 Отговор
    Това розово прасенце има гравитационно поле.
  • 6 Боко Тиквата

    14 3 Отговор
    аз съм жива бъчва
  • 7 Пучо Капучо

    21 0 Отговор
    Както е казал поета...грозна жена няма, от камък да е, дупка да е, но...с таквиз слоници не можах да са разбера у тоа живот и тва е положението...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ханко от Осеня

    7 2 Отговор
    Много е важно, пи4ето да е влажно
    а дядо хаджия не е манаджия - арни са момите
  • 10 Бай Стою касапина

    9 0 Отговор
    Танчето Дончева що не я цопнахте и нея. Страшно стилна е като се издокара с пеньоара.
  • 11 Пич

    24 1 Отговор
    Подмяната продължава... Пробутват ни мурафети , с които да загърбим красивото и полезното , и да се хвърлим на грозното и вредното... Примери - полезно ли е да не ядеш месо - не ... но се прокарва като модерно... цел - справяне с потребностите на човечеството от нормална храна , и приучаването му да яде боклуци ( чрез модата ) ... Полезно ли е да си дебел - не , не е и здравословно... Пропагандира се с цел , по кратък живот на индивида , и затруднението му да създаде поколение. Отново чрез модата... И много други такива примери , като модата да си ваксиниран ( т.е. ти си прогресивен , а не прост като останалите ) , и т. н. На нас целта ни е ясна , но западняците кълват...
  • 12 Чудесни трендове

    9 0 Отговор
    Но лелката отдолу, много е ниско набита, та са не виждат чехлите от,, капалъ чарши,,...пеньоара е много секси..... възбужда ме...6.30. калабалък порно...!
  • 13 Лорд Минчу

    10 0 Отговор
    Нищо не сваля повече цената на една жена от леопардов тоалет!
  • 14 антрашпиц

    11 0 Отговор
    Тоз дюмбел на втората снимка за ко сте го изтипосали ....
  • 15 гост

    9 1 Отговор
    Дебелите хора са болни хора, те имат проблем със здравето. Телата са проектирани за определени размери, тогава рабоят добре и захранват организма с достатъчно енергия, когато тялото е двойно, а в случая на последната снимка е тройно, тогава нищо не е нормално, не може да влезе през вратата дори. Имам такава позната, минава през вратите странично, казва че нищо не ядяла, а е 140кг, няма как да стане това, предтавете си какво е такива телеса да се търкалят, а в Сомалия децата да умират от глад и нищета, тази изяжда храната на една дузина дечица.
  • 16 Мазохист

    2 2 Отговор
    Друго си е да има баджак и ци- ца така хубаво да ми я метне на лицето , а аз да се попипвам и да викам : мама мия
  • 17 незнайко

    4 1 Отговор
    Всичко идва от САЩ където се размотават такива дебелани особенно с тъмна кожа !!! Това е вследствие на ГМО храните, които са заляли САЩ !!!