Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 12:55 4 954 15

Това са последните думи на простреляната Халина Хътчинс

  • халина хътчинс-
  • алек болдуин-
  • снимачна площадка-
  • rust

Разкриха нова информация за фаталния инцидент на снимачната площадка

Беше разкрита нова информация от членовете на екипа за инцидента, в който Алек Болдуин простреля главният оператор Халина Хътчинс и рани режисьора Джоел Суза по време на снимките на филма "Rust".

Секунди, след като е била простреляна, Халина казала на звукооператора: "Това не беше добре, това не беше добре изобщо".

Няколко часа по-късно тя е обявена за мъртва.

Малко преди инцидента Алек и екипът репетирали за сцената със стрелбата в църквата с неговия 45-калибров "Colt" револвер, като казал на Хътчинс и другите колеги:

"Предполагам, че ще извадя револвера, ще дръпна спусъка,"бум" и ще тръгна", съобщава "Los Angeles Times". Оръжието е трябвало да бъде заредено с халосни патрони. Вместо това обаче излита истински куршум.

Той улучва директно Халина и тя пада назад в ръцете на главния електротехник на снимачната площадка. Тя започва да кърви силно, а режисьорът Джоел Суза, който също е бил ранен крещи: "Какво е това? Изгаря ме!"

Тогава Алек Болдуин оставил пистолета и започвал на вика: "Какво, мамка му, стана?".

Няколко души от екипа се затичали към Халина, извикали медицинска помощ, а след като звукооператорът се обърнал към Хътчинс и казал: ""Това не беше добре", тя отговорила: "Не, не беше добре. Това не беше никак добре".

Междувременно помощник-режисьорът, подал заредения пистолет на Алек Болдуин, проговори пред в. "Ню Йорк пост", съобщиха Ройтерс и АФП, цитирани от БТА.

В изявление за вестника Дейвид Холс не разкрива подробности от инцидента в Ню Мексико, но казва, че е "шокиран и натъжен" от смъртта на операторката Халина Хътчинс.

Според съдебните документи Холс е казал на Болдуин, че пистолетът е безопасен, когато му го е подавал по време на репетиция. Той е признал пред разследващите в Санта Фе, че не е проверил оръжието.

"Халина Хътчинс не беше само един от най-талантливите хора, с които съм работил. Тя беше и приятелка. Надявам се, че тази трагедия ще накара киноиндустрията да преразгледа ценностите и практиките си", пише Холс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Историк

    19 4 Отговор
    Той Б.Б. простреля цял един народ убивайки бъдещето му,вие за един режисьор пишете...Радев,както и останалата сган далеч не са по добри!

    Коментиран от #12

  • 2 Българинъ

    12 3 Отговор
    Жалко за жената. Айде сега да видим в демократична Америка ще има ли осъден кинаджия или пак влияние, връзки....

    Коментиран от #3

  • 3 Механик

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българинъ":

    Въросната жена е третополова украинка и започвам да си мисля, че това не е нещастен случай, а е умишлена работа. Кой я знае тая в какви гнусотии е забъркана.
    В случая актьорът не е виновен. Има си екипи,които поддържат и зареждат оръжието. А боен патрон е различим от халостен, дори и само на опипване, да не говорим за външен вид въобще.

    Коментиран от #6

  • 4 ябадабаду

    5 1 Отговор
    Сега, след като ги инджиктираха, остана да приберат пищаците на кумбойците и да поканят бежанците-талибани на еденье, пиенье и още нещо-момите си знаят какво.... И започва големия рестарт.
  • 5 Хаджи Генчо

    8 0 Отговор
    Халосният патрон няма куршум! Няма как да се объркат. Това е умишлено. Или саботаж за Болдуин, или Халина е нарочена.
  • 6 Всичко знаеш ти

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Затова, си на този хал.... кой какъв е и що е, ами ти кой си, никой...!??

    Коментиран от #7

  • 7 Механик

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Всичко знаеш ти":

    И какъв ми е "хала"?
    Познаваш ме или си чувал за мен?
    Щото аз не те познавам и изобщо не съм чувал за теб.

    Коментиран от #8

  • 8 И аз не искам и не те познавам..!

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Механик":

    Но по коментарите, ти съдя, че си много,, начетен,,.....!
  • 9 КАЛИГУЛА

    5 1 Отговор
    Бутафорна демокрация
  • 10 Бен Газара

    7 1 Отговор
    Интересно ми е защо актьора изобщо е трябвало да стреля в посока към оператора- по- логично е стрелбата да е към друг актьор от филма. Аз в моите филми никога не съм стрелял срещу оператора!
  • 11 Като любофта ти

    3 0 Отговор
    Калигула...!

    Коментиран от #13

  • 12 ДЖЕНДЪР ЕВРОПЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    ОПРЕДЕЛЕНО Е УБИТА С УМИСЪЛ. КОЙ Е ПОСТАВИЛ ИСТИНСКИ ПАТРОНИ???? ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!! НЯКАКВО ГЕЙСКО ОТМЪЩЕНИЕ Е!!! СТРЕЛЯЛ Е СРЕЩУ КАМЕРАТА ЗА АФТЕНТИЧНОСТ. ОПРЕДЕЛЕНО Е УБИЙСТВО ОТ РЕВНОСТ ИЛИ ЗАВИСТ!
  • 13 КАЛИГУЛА

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Като любофта ти":

    Кажи честно
  • 14 ИВАН

    2 0 Отговор
    Много намирисва на убийство, ама ще го заметат, сигурно са замесени богаташи .... и какво правят бойни патрони на снимачната площадка, и какво прави боен пистолет там - абе американска им работа ... ние Ганювците сме на другата крайност - заваряваме и обезопасяваме оръжия реликви струващи милиони, ама пак се трепем едни други, я с коли, я с нещо друго
  • 15 Болгар

    0 1 Отговор
    Ганьовска работа