Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 15:52 2 908 4

5 неща в дома, които ясно разкриват вкуса на собственика

  • вкус-
  • декор-
  • интериор-
  • интериорен дизайн-
  • дом-
  • характер

Интериорният дизайн говори толкова много за домакина, ето 5 от най-явните неща в дома

5 неща в дома, които ясно разкриват вкуса на собственика - 1
Снимка: Shutterstock

Интериорът на един дом може да разкаже толкова много за неговия собственик. Ключът към добрия вкус са добре подбраните мебели, правилната комбинация от интериорни елементи, спазването на правилата на определен стил на дизайн. Няколко неща могат да помогнат за създаването на комфортна обстановка у дома и правилно послание към околния свят, пише actualno.com.

1. Ретро предмети с история

Не всеки е склонен да харчи пари за антики, ако не разбира тяхната историческа стойност. По-разумно е да добавите към интериора неща, които имат семейна стойност. Нека са малко, но ще бъдат обичани и със собствена история, споделят водещи интериорни дизайнери.

2. Картини на млади художници

Човек с добър вкус, като правило, няма да си окачи репродукции на известни картини, ярки стикери и репликирани плакати по стените. Най-добрият начин да покажете вкус на ниво е да купите истинска картина от талантлив, макар и непопулярен млад художник. Можете да намерите такива произведения в интернет сайтовете и художествените галерии, които организират тематични временни изложби.

3. Качествен текстил

Текстилът най-добре отразява вкуса на собственика на жилището. Завеси, килими, кувертюри, декоративни възглавници често създават акценти в интериора. Добре е стилът и цветовите комбинации да са подбрани разумно и декорът да се впише хармонично в околната среда.

4. Естествени цветя

Букетът е отличен индикатор за статус и вкус. Свежите цветя привличат погледа, оживяват пространството и се превръщат във визуален център на стаята. Изкуствените композиции, дори и висококачествените, никога няма да заменят истинските, а евтините букети от масовия пазар могат да развалят цялото впечатление за дома.

5. Естествени материали

Ако не е възможно да се използват благородни дървета или естествен камък, достатъчно е собствениците на дома да се откажат от декоративни пластмасови панели, опънати PVC тавани, евтини завеси за душ. Вместо хромирани столове с тапицерия от изкуствена кожа и маса от ПДЧ, по-добре е да възстановите съветските дървени мебели или да изберете артикули от евтин бор. Едно нелепо или старомодно нещо може да съсипе дори най-внимателно подбрания и подреден интериор.

Ако не сте сигурни, че някое ваше решение ще изглежда добре на общия фон на всичко в дома, направете професионална консултация с интериорен дизайнер. Той най-точно ще определи къде и въобще има ли място вашата идея във вашия дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2121

    12 3 Отговор
    Всичката Мара втасала,та опряхте да обзавеждането.Хората нямат какво да ядат , след 12 юнашко крадене от Герб и Бойко Борисов,Вие за мебели и интериор мислите.Малко по-сериозно и малко повече разум.

    Коментиран от #2

  • 2 Ало

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "2121":

    Ха, нямало какво да ядът хората.Сега Радев ще ги нахрани. Такива са обещанията поне.
  • 3 И нужника

    0 0 Отговор
    Задължително...!
  • 4 Възмутена

    1 0 Отговор
    Престанете да пишете със злоба и омраза,не се ли уморихте?