Last news in Fakti

10 Ноември, 2021 18:15 7 793 9

Лесен начин да се отървете от тъмните кръгове под очите

  • тъмни кръгове-
  • очи-
  • домашни средства

Домашни средства минимизират отока и връщат нормалния вид на кожата

Лесен начин да се отървете от тъмните кръгове под очите - 1
Снимка: Shutterstock

Безсънна нощ, продължителна умора, малко количество консумирани течности или неточно отстраняване на грима преди заспиване. Всички тези фактори допринасят за нежеланите тъмни кръгове под очите, пише actualno.com. Те правят лицето ви да изглежда по-малко сияещо, здраво и младо и вместо това да изглежда уморено и скучно.

За щастие има много домашни средства за подобряване на външния вид на кожата и премахване на тъмните кръгове под очите. Благодарение на тях минимизирането на отока и връщането на нормалния вид на кожата става наистина лесно.

Как да се избавите от сенките под очите

Масажът с кубчета лед или поставянето на студени лъжици върху зоната под очите е чудесен начин да премахнете тъмните кръгове и да намалите подпухналостта. Охлаждането, което те носят, бързо намалява неестествения вид на кожата.

Подобен ефект имат и резените краставица. Има причина зелената краставица да се използва толкова често в СПА процедурите за лице. Тя намалява отока и успокоява дразненето. Краставицата съдържа много вода, поради което перфектно овлажнява и регенерира кожата под очите. Съдържащите се в нея антиоксиданти ще възвърнат добрия вид на кожата.

Освен краставици, прекрасни като очен компрес са и резенчета ябълка. Благодарение на съдържанието на ябълчена киселина те правят кожата хидратирана, омекотена и освежена. 20 минути са достатъчни компресът да подобри вида на кожата и видимо да изсветли тъмните кръгове под очите.

Суровите картофи също са чудесни за грижа за кожата под очите. За да премахнете подпухналостта и тъмните кръгове, направете компрес от картофени кори, предварително охладени в хладилник. Студените картофи изтеглят излишната вода, натрупана под кожата, и я стягат. Освен върху кожата сокът от картофи има благоприятен ефект и върху тъмните кръгове под очите. Има избелващ ефект, поради което перфектно се справя със зачервявания и синини.

Еднакво ефективни и най-важното, носещи незабавно облекчение, са компресите от чай и лайка. Чрез поставяне на запарените и охладени торбички върху клепачите за около 10 минути, подпухналостта намалява и сенките под очите се премахват. В този случай ефективността се осигурява от танини, които стягат кожата и свиват кръвоносните съдове. Благодарение на тях чаят намалява подпухналостта и прави кожата под очите да изглежда здрава и отпочинала.

Все пак не бива да забравяте, че винаги трябва да осигурявате на тялото си необходимото време почивка и качествен сън. Правилната диета също е от голямо значение. Зашото най-хубавият лек е превенцията.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 13 Отговор
    Ваксинирайте се, и ще се отървете
  • 2 ТаУмВзе

    6 6 Отговор
    Може мъжо ти да спре да бие, че пиеш повече от него. Като за начало де.

    Коментиран от #7

  • 3 Наску диаманда

    2 4 Отговор
    Таквиз работи не признавам...!
  • 4 МИРО

    6 1 Отговор
    Браво! Много хубава и полезна статия!!!Приветствам факти.бг,с тези свой статии на здравна тематика!Продължавайте смело в същия дух, защото народа ни има нужда от това!!!
  • 5 И от грамотност

    5 1 Отговор
    Има нужда,, народа,, ни и от какво ли не...!
  • 6 Панда

    3 1 Отговор
    Ко да праим ние и братчедите с естествен грим /кът имаше един даже беше министър /
  • 7 Дилър

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Cпирaш дa шмъркaш и зa меcец кръговете изчезвaт. Вервaйте cи.
  • 8 Солидарния пакистанец

    2 1 Отговор
    Ами и ти имаш ва, ко не са, съгласяваш..!?
  • 9 Че, тъмни кръгове

    2 1 Отговор
    Кой има, бе, или целия тъмен или шарен?!