11 Ноември, 2021 13:18 2 855 6

Леонардо ди Каприо стана на 47

  • леонардо ди каприо-
  • рожден ден-
  • 47 години

Дори да не сте запален киноман поне веднъж сте чували името на една от най-знаменитите холивудски личности - Леонардо ди Каприо

Леонардо ди Каприо стана на 47 - 1
Снимка: Shutterstock

Днес Леонардо ди Каприо отбелязва 47-ия си рожден ден

През 1997 г. корабът „Титаник“ потъна на големия екран, но не и в боксофис класациите. Филмът на Джеймс Камерън се превърна в истински феномен и в най-успешния филм до този момент с приходи от над два милиарда долара.

И заедно с успеха на филма младият актьор Леонардо ди Каприо също набра огромна популярност, съобщава Би Ти Ви. Но за Ди Каприо „Титаник“ не беше нито първият, нито последният екранен успех.

За пръв път Леонардо ди Каприо се появява на телевизионните екрани когато е едва 5-годишен. Истинската му кариера в телевизията обаче започва 10 години по-късно.

Между 1989 г. и 1991 г. актьорът се снима в множество отделни епизоди в сериали и най-вече в сериала „Родители“. 1991 г. бележи първата му роля на голям екран - в хорър филма „Критърсите“.

През 1993 г. излиза филмът „Защо тъгува Гилбърт Грейп“, в който 19-годишният Леонардо си партнира с 29-годишния Джони Деп.

Филмът получава много добри отзиви от критиците, а Леонардо ди Каприо е номиниран за наградата „Оскар“. Той не я печели, но кариерата му му предлага още доста шансове да я получи.

Лаонардо ди Каприо е номиниран за „Оскар“ през 2005 г. за филма „Авиаторът“, през 2007 г. за „Кървав диамант“ и два пъти през 2014 г. за „Вълкът от Уолстрийт“ (като актьор и като продуцент). Налага му се да чака чак до 2016 г., за да получи наградата (за „Завръщането“). И сега започва чакането за неминуемия му втори „Оскар“ – вече получи номинация през 2020 г. за „Имало едно време в Холивуд“.

За всеки филм, за който Ди Каприо получава номинация за „Оскар“, има поне още един, за който заслужава, но Академията го пропуска. Той се е снимал в хитовете „Плажът“, „Хвани ме ако можеш“, „От другата страна“, „Злокобен остров“, „Генезис“, „Джанго“ и „Великият Гетсби“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Денис

    8 2 Отговор
    Велик актьор -не пропускайте Кървав диамант!
  • 2 Гаглей

    8 1 Отговор
    Много е хубав . Да е жив и здрав
  • 3 Как си се родил

    1 8 Отговор
    С образа на героя от онзи филм, не струва...!?
  • 4 Ventura

    2 6 Отговор
    Мазно-противен ми е.!
  • 5 Вергина

    1 3 Отговор
    Този успях да го изтърпя само в "Хвани ме, ако можеш" и в "Ромео и Жулиета" (че пиесата хич нямах намерение да я чета:).
  • 6 джедай

    0 0 Отговор
    Да му е честит рожденния ден! Жив и здрав и още много филмови успехи на Ди Каприо!