Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 11:45 5 139 8

Какво се случва с пералнята, ако дрехите остават мръсни

  • пералня-
  • мръсни дрехи-
  • проблеми-
  • решения

Първата и най-логична реакция е да обвиним праха за пране

Какво се случва с пералнята, ако дрехите остават мръсни - 1
Снимка: Shutterstock

Разбирате ли се добре със своята пералня? Ядосва ли ви, или пък ви слуша? Средният живот според техниците е около 15 години. Разбира се, старите машини са много по-здрави, защото частите се правят от метал, а не както сега от пластмаса.

Какво да правим обаче, когато в един момент прането излиза мръсно, все едно не сме го изпрали, съобщава actualno.com

Първата и най-логична реакция е да обвиним праха за пране. Много известни марки имат така нареченото гаражно производство. За да сте сигурни в качеството на препарата за пране, купувайте от фирмен магазин или директно от вносителя. Понякога се случва прахът да полепне по дрехите. Това се случва, защото прахът не се е разтворил. В този случай трябва да пуснете още едно плакнене. Това води и до повече консумация на електроенергия и вода. Трайното решение е да минете на течен препарат.

Ако сменяте няколко пъти програмите и праха, но нещата не се променят и дрехите си стоят мръсни, най-вероятно проблемът е в самия програматор на пералнята и по-точно в терморегулатора. Само специалист може да провери това. Слага се специален термометър в барабана на пералнята и се мери температурата на водата. Ако регулаторът е повреден, то тя ще е със стойност около 3 градуса и нищо чудно, че прането ви излиза мръсно. При това положение имате избор да платите за ремонта или да замените пералнята с друга.

В магазините можете да видите различни марки перални машини. Някои от тях са на по-ниски цени, други - на по-високи. Клас А+ е най-разпространеният. Така ще спестите ток и вода, защото те са енергоспестяващи. Разбира се, при по-ниските класове също има купувачи. В крайна сметка трябва да перем с нещо дрехите си. Купуването на такава пералня в голяма степен си е на късмет. Все пак проучете дадената марка, прегледайте различните мнения за нея и направете колкото се може по-информиран избор.

Най-важното е да видите и сервизите на машината, колко са достъпни и т.н. Можете да се посъветвате и с продавач консултантите в магазините, които да ви насочат към даден модел.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    13 1 Отговор
    Евтините перални също перат добре! Пример - Финлукс и Канди
  • 2 шшшш

    14 2 Отговор
    Всички перални - съвремменни - перат еднакво зле и скъпите и евтините. Няма го вече старото производство и качество! Пазарна търговия, порнография.

    Коментиран от #3

  • 3 стария моряк

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "шшшш":

    В къщи едно AEG , купено на времето от шипшандлера в Бургас през 1980 г. още си работи и до сега е сменяно само пластмасовото зъбче , затварящо барабана!
  • 4 Наску диаманда

    4 6 Отговор
    Ако са мръсни дрехите, ще ги хвърля, заедно с пералнята, мръсотия не понасям...!

    Коментиран от #6

  • 5 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    10 0 Отговор
    Имала съм такива проблеми казаха ми тайната една приятелка нейният мъж работи в склад за ремонт на перални .И се продават втора употреба ,един път на месец исипвате една бутилка бял оцет и на 90• пускате пералнята празна без дрехи сама си прави профилактика .Каква вуня и мръсотия излиза боже мили в къща съм и се усеща аромата от канала.Може и само на 90• веднъж в месеца без бял оцет ако сте забравили да купите.Рекламните препарати за по дълг живот на пералнята са глупости няма ефект
  • 6 яко ни лъжат

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Наску диаманда":

    ЯВНО НЯКОЙ Е ЗАБРАВИЛ ДА СЛОЖИ ПРАХ ИЛИ ПРАХЧЕТО Е ФАЛШИВО КАКТО Е МАЛШИВО МЛЯКОТО В СИРЕНЕТО, КАШКАВАЛА, КАКТО Е ФАЛШИВО МЕСОТО В КОЛБАСИТЕ И ЛУКАНКИТЕ. ТА НЕ БЪРЗАЙТЕ ДА ХВЪРЛИТЕ ПЕРАЛНЯТА АМИ ИЗХВЪРЛЕТЕ ФАЛШИВИЯ ПРАХ И ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ НЕ Е ИЗГОРЯЛ НАГРЕВАТЕЛЯ НА ПЕРАЛНЯТА. ЕДИН НАГРЕВАТЕЛ СТРУВА ДО 20 ЛЕВА.

    Коментиран от #7

  • 7 Ела да, ми я поправиш за, 20 лева

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "яко ни лъжат":

    Само идването в къщи е 20 лева,, къде ги намирате тез евтини младежи, пардон,, майстори,, колко кирливи дрехи виждам по някои простори, а други само килоти простират, айде сега, наяла се въшка, че отишла до индия...!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.