Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 18:15 3 821 7

Рецепти, които ще ви помогнат да се справите с анемията

  • анемия-
  • рецепти-
  • билки

Отварите трябва да се пият продължително, за да имат ефект

Рецепти, които ще ви помогнат да се справите с анемията - 1
Снимка: Shutterstock

Вземате по 200 г свинска мас, краве масло, мед и ги смесвате. Разтопявате ги на горещ котлон, като през цялото време ги бъркате. Вземате по една чаена лъжичка с горещо мляко или със силен топъл чай, предлага actualno.com.

♦♦♦

Вземете 700 г червено вино, 300 г пчелен мед и 250 г алое. Алоето се измива и се стрива с дървена чукалка в порцеланов или глинен съд (металът отнема лечебните свойства). Прецежда се през тензух или марля, като се изстисква добре. Взема се шише и в него се смесват медът, виното и алоето, и се съхранява на тъмно и хладно място (може и в хладилника). Разклаща се всеки ден в продължение на една седмица, след което можете да започнете лечението. Приема се по следния начин: 1 супена лъжица само сутрин - два дни, по 1 супена лъжица сутрин и на обяд - 2 дни, след това по 1 супена лъжица сутрин, обед и вечер, докато се изпие цялото количество от така приготвената смес.

♦♦♦

20 г стъбло от дилянка се сваряват в половин литър вино или вода. Прецежда се и се изпива за две сутрини. Употребява се 30 дни.

♦♦♦

Един килограм мед се смесва с 20 г копривено брашно. Взема се по една супена лъжица след обяд и вечеря. Помага и за подсилване на имунната система.

♦♦♦

Един килограм нарязан спанак се смесва добре с десет супени лъжици мед или захар. Стои 24 часа. Сокът се съхранява в хладилник. Пие се по една супена лъжица, 3 пъти на ден, преди ядене. Да се яде редовно прясна млада коприва.

♦♦♦

Една бяла ряпа, 2 моркова, 3 парчета праз лук се прекарват през сокоизстисквачка - прави се 14 дни.

♦♦♦

Една препълнена чаена лъжичка бял равнец се залива с една чаена чаша вряла вода, оставя се да престои половин минута. Прецежда се и се изпива топлата течност на глътки. Това е еднократната доза. През деня трябва да се изпият 4 чаши с такава доза.

♦♦♦

Една чаена лъжичка смляна билка котешка стъпка се запарва с 400 мл вряла вода и се оставя да престои 1 час. Отварата се прецежда, разделя се на 3 равни части и се пие по 3 пъти на ден, преди ядене. Заедно с това се приготвя смес от 1 кг чист пчелен мед и 200 г смлян пчелен прашец. 3 чаени лъжици от сместа се разбиват със сока на 1 лимон и се изпиват преди закуска. Това се прави в продължение на 45 дни, после се почива 15 дни и отново се повтаря. Заедно с котешката стъпка, 3 пъти в седмицата се консумира каша, приготвена от 5 супени лъжици препечено брашно и половин литър прясно мляко.

♦♦♦

Корени от жълта тинтява, стръкове и корени от синя жлъчка, корени от бял оман, стръкове от цветна теменуга и плодове от хвойна. Смесват се по 1 супена лъжица от всяка билка. Вземат се 2 с. л. от сместа и се попарват в 600 мл вода. Пие се 3 пъти на ден, преди хранене, по една винена чаша.

♦♦♦

500 г мед с восък, 250 г краве масло, 150 г шипково брашно, 2 супени лъжици бял равнец, 2 супени лъжици жълт кантарион и 3 супени лъжици коприва се счукват в дървен хаван (само билките) и всичко това се смесва. Пие се по 1 чаена лъжичка от сместа, 2 пъти на ден, преди ядене.

♦♦♦

При анемия помага следната рецепта: един пресен жълтък от кокоше яйце на не повече от един ден. Към него се добавят 1 супена лъжица пчелен мед и сокът от половин лимон. Съставките се смесват добре и се приемат 20 дни, всяка сутрин, половин час преди закуска. Прави се анализ на кръвта и ако е необходимо, след десетдневна почивка процедурата се повтаря. Ако все пак решите да приемате някакви лекарства, те могат да се вземат заедно с горната смес. Няма да има странични явления.

♦♦♦

Пригответе си смес от следните билки: по 20 г листа от маточина, листа от водна детелина и корени от синя тинтява и по 25 г цветове от невен, стръкове от жълт кантарион и коренища от бял оман.Две супени лъжици от сместа се варят на тих огън в 500 мл вода, за 5 мин. След изстиване, отварата се прецежда и се пие по 1 кафена чашка, 4 пъти дневно, преди хранене. Да се подслажда с мед. Успоредно да се приема и по 1 супена лъжица копривено брашно или счукана изсушена коприва.

♦♦♦

Разбийте много добре половин килограм хлебна мая с 200 г захар в половин литър вода. Сложете сместа да ври на слаб огън точно 2 часа. След това прибавете още 1200 мл вода и поставете на огъня да ври още 20 минути. Към получената смес добавете 100 г ръжено брашно, 1 пакетче краве масло и 500 мг мед. Сместа се разбива много добре и се взима по 1 супена лъжица, по три пъти на ден - за възрастни, за деца - по 1 чаена лъжичка, три пъти на ден на гладно. Заедно с тази комбинация се пие и чай. Смесват се по 1 супена лъжица мащерка, глухарче, пелин и коприва. Сместа се залива с 600 мл вряла вода и се оставя да кисне 1 час. Пие се по 150 мл чай, 7 пъти на ден, подсладен с мед. Ако чаят се приготвя за деца, пропорциите са по 1 чаена лъжичка от билките, но също се пие за един ден.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Третата рецепта май не е лоша за пробване?!? Да започнеш деня с "половинка" греяно вино в студа... - в продължение на месец. С такъв старт, как ще е спирането в края на периода?

    Коментиран от #3

  • 2 Патиланец

    3 0 Отговор
    100% гарантирано– 1 супена лъжица бъзов сироп сутрин на гладно, или 30–40 капки клеева тинктура във вода– 3 пъти дневно 30 мин. преди хранене. Има една много полезна рецепта с настъргани моркови, цвекло и лимони, но я загубих. Който я знае , моля споделете– много е ефикасна.
  • 3 Патиланец

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха":

    Не е майтап, но домашно , или с гарантирано качество червено вино мерло и каберне (може и от двата сорта), наистина влияе положително, но като лек (примерно 50милилитра), а не за напиване. На българина като му кажеш, че 30мл. ракия са полезни за здравето, той за застраховка пие по 300мл.
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    пилешки,патешки,пуешки или гъши черен дроб.Са най ефикасни.Свински черен дроб.Телешки черен дроб.най бързо и ,ако не можете да ядете месо е МАНАТАРКА,сушена в буркан,запазена във фризер.Сготвена или сурова.Варена с червено цвекло и ябълков оцет.Мтого сте ми неграмотни в оцеляването мисири и мисирки.Задължително и Домашно червено или бяло вино!Може и греяно с канела и кардамон!Около Игнажден ще имам ябълково вино факти!
  • 5 √(n&Варна)

    0 0 Отговор
    От нЕкъде съм преписАл тази рецепта за българска подсилваща/засилваща закуска:
    Сирене, домат, 50 мл. гроздова.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 чичката

    0 0 Отговор
    И най-накрая, като не се случат нещата с гюрлюците, се отива до най-близката аптека и се напазарява Сорбифер Дурулес-320mg. Истинският тарикатлък обаче е, преди всичко човек да брибяга до най-близката хематология, та да тръгне процедурата по намиране на причината за анемията. Резултатите обаче, особенно ако няма видимо реални причини, за съжаление са фатални, твърде късно е.......