Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 11:50 5 284 36

Ваня Джаферович: Що за малоумщина?!

  • ваня джаферович-
  • недоволство-
  • министър на здравеопазването-
  • ковид мерки-
  • зелен сертификат

Той изразява недоволството си към министъра на здравеопазването

Бившият футболист Ваня Джаферович разказа за премеждията, през които семейството му е преминало, завръщайки се в България от родната му Хърватия.

"Aд, безумие и тотална анархия! Що за малоумщина? Наистина не мога да повярвам колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента", пише победителят от "Сървайвър" във "Фейсбук", изразявайки недоволството си от мерките, въведени от Стойчо Кацаров, пише plovdiv24.bg.

Целият разказ на Джаферович за преживяното:

"Прибираме се с Жени и децата от Хърватска днес. Бяхме една седмица там, за да видим майка ми, тя да се нарадва на Леа и Бо, както и да свършим някои неща. Обаждаме се преди заминаването ни на какви ли не министерства, за да сме сигурни какви документи ни трябват. И двамата сме ваксинирани, даже сме го и преболедували.

Казват ни, че ни трябва сертификат и нищо друго. В Хърватска всичко беше наред, сканираха ни сертификатите, но на връщане ад, безумие и тотална анархия.

Само да вметна, че в Хърватска 70 процента от населението е с ваксина, имат доста нови случаи на ден, но повече от сто процента по-малко починали на ден от България.

Пристигаме ние, а на летището опънати едни маси и проверяват нещо. Маски не се носят, записва се нещо уж, абе положението е каменната ера. Идва ред на нас и аз давам сертификати (поглеждат се, но не се сканират) и очаквам, че всичко е наред.

Но те ми искат и PCR тест. Аз казвам, че имаме сертификат и че в Хърватска сме минали с него. Не можело, казват ми. Трябвало и сертификат и PCR.

“Каква е логиката?" - питам аз.

“Така е наредил министъра! Идвате от червената зона" - отговарят ми.

Няма значение, че ние сме тъмно, мръсно кафява зона вече, и че умират по 300 човека на ден, 20 процента са ваксинирани (от които половината с фалшив сертификат), а аз идвам от държава на Европейския съюз, където всички са ваксинирани, а и ние с Жени включително.

“Разбирате ли, колко е безумно това нещо? Никъде в Европа не искат PCR, ако си ваксиниран, евентуално се налага някъде да се направи антиген тест, а ние тук сме решили да се правим на много стриктни и отговорни или просто да пълним касата на бюджета", констатирам аз.

“Така е написано в наредбата, разпишете се тук, трябва да си направите PCR тест в срок от 24 часа. Ако резултатите не са готови до тогава сте в карантина, докато не ги получите", отвръщат ми.

Що за малоумщина е това? Бях решил да не пиша нищо във връзка с мерките и ваксините, но наистина не мога да повярвам, колко неадекватен министър на здравеопазването, както и хората около него, имаме в момента. То даже е жалко, нелепо и тъжно.

Хора, които не знаят какво правят и къде се намират, а са сложени на такава позиция, която изисква сериозни знания и познания. Сещам се за онези PR кампании с подаряването на часовниците, тъпите им колажи и си мисля само… Господ да ни е на помощ.

Дано резултатите на PCR теста да излязат до утре. Ако не са готови, ще съм в карантина, до тогава ще си джиткам и ще правя каквото си искам. Такъв бил закона…".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фатмак

    28 38 Отговор
    Фатмашка сган!

    Коментиран от #33

  • 2 Гаргамел

    32 42 Отговор
    На зеления чорап с юмручето (мунчо) министъра! Ти друго очаквал ли си?

    Коментиран от #34

  • 3 Айде и ти сега

    62 25 Отговор
    Ваня/ьо ти си най-голямата малоумщина заливаща ни всеки ден от някъде си

    Коментиран от #22

  • 4 Филип Ейджи Ейджиу

    28 9 Отговор
    То по света ковида повтаря единици, в България с хиляди!?
  • 5 ????

    64 32 Отговор
    Я марш обратно бе! Чий го търсиш тука с кифлата си и кой си ти да даваш оценка на български министър! Много се разпищолиха разни домъкнали се от незнам къде си тук. Я обратно в дупката.

    Коментиран от #6, #29

  • 6 Гаргамел

    14 32 Отговор

    До коментар #5 от "????":

    В дупката при теб ли? Има ли място за двама ви?

    Коментиран от #9

  • 7 Прав си!

    43 14 Отговор
    И ти ако беше много баш щеше да си в американския щат Мексико, ама с този ти капацитет добър си за тука! Връщай се в Хърватия, да видим кво ще работиш на село!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Имаааааа

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гаргамел":

    Ама е малко! Ама ще те умаля и ще стане работата!
  • 10 Дилдо

    31 11 Отговор
    Айде и тоя ковидар се изказа с експертното си мнение. Вече излизаме от червената зона, а той вила че било много зле
  • 11 Гошо

    39 17 Отговор
    Ами взимай си противната цоцоланата и чаветата и марш да ви няма, такива селски диваци като вас ги имаме с хиляди. Какъв го дириш тука?
  • 12 Просто човек

    36 13 Отговор
    Стой си в Хърватия тогава,ве...заедно с простата и агресивна женичка
  • 13 Перо

    22 3 Отговор
    Няма такава заповед на министъра,а това са някакви местни решения на корумпетата от РЗИ. Защо не са им взели имената,да видим в съда,дали министъра е виновен!
  • 14 Ами

    27 8 Отговор
    тогава , вземи си побойничката и децата - и на пусни България !
  • 15 гост

    8 2 Отговор
    е то това е ясно, отговорните, които взимат решения и трябва да са за пример, самите те са крайно безотговорни.
  • 16 И тоя нещо недоволен

    25 8 Отговор
    Именно ваксинирани туристи докараха тази вълна, а тоя взел, че се помислил за безсмъртен като е ваксиниран! Алоо, и ваксинираните се заразяват! Ако искаме случаите да намалеят, трябва всички влизащи в държавата да са с PCR тест! Не е сложно да се разбере!
  • 17 мдааа 🤔

    13 2 Отговор
    Защо не е отворил интернет преди да тръгне от Хърватия за България със семейството си и не прочете заповедта на здравния ни министър⁉️Много често в България има некомпетентна администрация, която или не знае, или не спазва нормативната база и издадените закони❗❗❗
  • 18 Българин

    16 4 Отговор
    В Хърватска ваксинираните са 45%, а президента им каза, че никога няма да въведе зелените сертификати дори и ЕС да обгради държавата с бодлива тел, така че стига си лъгал! Разбира се нашето подобие на президент веднага въведете сертификатите след като му издърпаха ушите в Брюксел. А и реално точно на боцнатите трябва да се иска тест защото те са основните преносители.
  • 19 Им бе цилус

    12 4 Отговор
    "Този сертификат не е документ за пътуване". Ми чети бе Ваня, чети. Пише го ясно на документа, който имаш. АЙДЕ стига се прави на интересен. Аман от комплексари със синдрома на Крюгер.

    Коментиран от #25

  • 20 123

    9 5 Отговор
    Стой си в Хърватия бе боклук, щом ние сме кафява зона. Да си чел преди да тръгнеш за там. Защо се връщаш в България, чий го търсите тука?
  • 21 Иван

    12 4 Отговор
    Ванкя, тук си в България и ще спазваш българските закони. Ако не ти харесва, в Кроатия отивай
  • 22 Защо. В случая казва истината.

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Айде и ти сега":

    Преди 10 дни на сина ми (ваксиниран) се случи точно същото на прибиране от командировка в Словения. В същото време на чужденците влизащи в България им искат единствено зелен сертификат и минават без тестове. Това е пълна простотия и малоумщина със сигурност. При положение, че си прекарал 3 дни в чужбина и в нито една от държавите, през които си преминал не ти искат нищо освен документи, защото от ЕГНто ти се разбира дали имаш сертификат или не да искат да ти правят PCR в България при положение, че тогава в Словения имаше 8 починали на ден от/с ковид, а в България 334.А за 3 дни зад граница дори да приемем хипотетично че е възможно да се заразиш, то е абсурд PCR тестът ти да се позитивира толкова бързо. 100%ще е отрицателен, но ще си олекнал с едни 100 лв за безсмислен PCR тест. Представете си не дори антигенен, а непременно PCR, че някой да спечели повече. Нямам представа чия е тази нелепа заповед. Цяло лято приемаха туристи от Румъния, Украйна без никакви тестове и сертификати, а сега преболедували и ваксинирани, на които съседните държави им признават зеления сертификат и не ги тестват, въпреки че идват от България да са принудени да плащат по 100 лв за тест на родна земя.Пълен идиотизъм е това. Браво на Ваня Джаферович, че дава гласност на това безумие. Служебния кабинет е пълна скръб и колкото по-скоро престане да съществува, толкова по-добре. Да се надяваме, че следващото правителство ще е по-адекватно. Но първо нека се сформира такова, разбира се.
  • 23 ПЕНКО

    1 3 Отговор
    СТРАННО ! ВАНЯ , ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТЕ ОБИЧАТ , А В ХЪРВАТИЯ -ВЪОБЩЕ НЕ Е ТАКА -ЗА ХЪРВАТИТЕ ГОВОРЯ !!!!!!!!
  • 24 Гочо

    5 3 Отговор
    Защо си толкова учуден,при положение че отдавна живееш в БГ...Тук винаги могат да те изненадат,и в повечето случаи...неприятно..
  • 25 Зеленият сертификат е точно документ

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Им бе цилус":

    за пътуване. Ако е издаден въз основа на поставена ваксина(две дози) и са минали поне 2 седмици от втората или положителен PCR тест и отново поне 2 седмици след преболедуването. Тези, издадени въз основа на антигенни тестове или тестове за антитела са само за вътрешна употреба на територията на България и с тях може да ходиш по заведения, молове, кино, театър, Практикер, Айко, Джъмбо, но не и да пътуваш в чужбина без PCR тест. Друг е въпросът, че трябва да им се намали валидността, защото нито една ваксина не създава траен имунитет, както и преболедуването.
  • 26 Факт

    8 5 Отговор
    Какво като си ваксиниран бивш футболисте?Пак може да си заразен.Правилно ти се иска негативен Пи-Си-Ар,я марш да го направиш.От такива като теб идва заразат.Ваксиниран бил,да не си консервиран?
  • 27 Наглецо

    8 6 Отговор
    Ваня ли си ,Таня ли си ,заминавай там откъдето си се домъкнал ?
  • 28 ПЕТКО

    7 5 Отговор
    А КОЙ беше Ваня Джаферович?????? Постоянно ни занимавате с този човек.
  • 29 ПРАВДА

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "????":

    Ей, злобар, кифла ще викаш на майка си. Комплексите си ги избивай другаде. Човека не те е обиждал лично. А нашите българи дупката си ли стоят, или в чужбина. Не възпитани негодяи.

    Коментиран от #30

  • 30 ????

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "ПРАВДА":

    Явно твоята се родее с кифлите, та яростно защитаваш чуждата! И тя сигурно се бие и псува като тази, когато е в нарушение, а ходи ли после да реве по телевизиите? Аман от наглеци харесващи простаци.
  • 31 гост

    5 2 Отговор
    Стой си там бе,защо живееш в България нали не е хубаво.
  • 32 Долу Радев

    1 4 Отговор
    Добре дошли в Радевистана на хунтата, където Рашков дерибейства като див еничарин, а Кацата е хвърлил народа в устата на епидемията и който оцелее оцелее, ако пък ли не, да мре.
    Тези другари ако останат на влас още малко пак ще докарат страната ни в тотален колапс и дефицит на всичко за което се сетите.

    Коментиран от #35

  • 33 райберЪТ

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фатмак":

    Фатмак , ама ПРЕБИ пожарникаря и ректорчето-слуга ! Нали ?
  • 34 леле КАКО

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гаргамел":

    Утре зеленият чорап ще изрита тиквата и неговия професор ! Ще го гледаш ли ?
  • 35 НегъРалбинос

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Долу Радев":

    Единственият , който дерибейства е Тиквата , който беше приел България за бащиния. Но вече него го няма. Сега трябва утре да бъде доизметен !
  • 36 Ваня пед@лче, не те знам кой си,

    0 0 Отговор
    Но като си Факсиниран не значи безсмъртен, ясно?!? И си стой в Хвръклатия не ми носи заразата си в България! Евавам ти лайката тръсна, моклук... Чат ли си?