Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 10:58 7 394 7

YouTube свали рап клип, предизвикал скандал в Кипър (ВИДЕО)

  • рап-
  • свален-
  • клип-
  • видео-
  • скандал-
  • кипър-
  • турция

Рапърката, чието дело е песента и клипът към нея, отрече да има политически внушения във видеото ѝ

YouTube свали от сайта си клип към рап песен, сниман на фона на изоставен квартал в етнически разделения Кипър, съобщават гръцките медии. Клипът на кипърската рапърка Нини е заснет на плаж, където на заден план се виждат изоставени блокове на квартала Вароша в град Фамагуста, предава life.dir.bg.

Турскоговорящата певица е от Северен Кипър и е получила разрешение за снимките от властите в признатата само от Анкара Севернокипърска турска република, съобщава Нюз ин.

Във Вароша до 1974 г. живеят кипърски гърци, които напускат домовете си след нахлуването на турските военни части и разделянето на острова.

Заснемането на клипа е предизвикало недоволството на кипърските гърци, а на страниците си в социалните медии певицата е била засипана от критични коментари.

"Това предизвиква гняв, съжаление и възмущение, защото са избрали да снимат клипа на една песен в един затворен район и конкретно пред Лицея на жените, който беше люлката на културата преди 1974 г. Ще докладваме пред YouTube, че става въпрос за окупиран район и ще поискаме видеоклипът да бъде свален", заяви кметът на община Фамагуста Симос Йоаниу.

Самата певица Нини съобщи за свалянето на клипа. Това е станало във видеоконферентна връзка с лидера на кипърските турци Ерсин Татар. Татар е поздравил певицата, като е заявил, че в клипа няма никакво политическо послание и няма никаква логика в реакцията на кипърските гърци. След това певицата качи цялото видео към песента си в профила си в Инстаграм.

Град Фамагуста се намира в източната част на остров Кипър. След нахлуването на турските войски през 1974 г. кипърските гърци напускат града и се местят в южната част на острова.

Областта в района на града на практика се управлява от Севернокипърската турска република, но според кипърските власти по закон принадлежи на Република Кипър.

През октомври миналата година президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че отваря частично "Вароша".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪРП

    25 1 Отговор
    Е,ТАЗИ новина ЧАКАХ ЦЯЛ ДЕН!
    ЦЕПИ МРАКА......
  • 2 честен ционист

    25 5 Отговор
    БГ талибаните пеят турски песни из всички БГ градове. Анклавите са въпрос на време. Византийците може да са страхливи, но са гласовити, а Ганьо освен страхлив, е и примирен. Дъщерите му се снимат в турската чалга на окупирана България.

    Коментиран от #3

  • 3 ИстинаЖалост

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    доста истина, за жалност едни 95% от хората дори няма да си я признаят пред себе си... окупирани от всички сме в момента, само не и от българщина !
  • 4 Ффхйн

    14 2 Отговор
    Щом гърците писнат за нещо което не им е угодно и веднага им се угажда.

    Коментиран от #6

  • 5 Само да кажа

    7 1 Отговор
    Преди гледах Киро брейка и Станислав Цанов показваха клипове по скоро малки части от клипове на които едни мъжаги си мушкат истински чепове отзад и това в Ютюб без никакво възрастово ограничение тоест и малките деца могат да ги гледат и тези клипове не се свалят от Ютюб явно няма политическа пропаганда то тези под знамето на дъгата не се занимават с политика и пропаганда на извращения а да и още нещо през 1913 година гърците гонят над един милион българи от родните им места
  • 6 Тодор

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Ффхйн":

    За какво ГЪРЦИ говориш,имаш ли си малка представа поне от география,и какво е Кипър,и какво е Гърция....
  • 7 Операция Атила

    2 0 Отговор
    Ако кипърските гърци не бяха започнали еносис (присъединяване към Гърция и геноцид над местните турци) сега нямаше да има северно кипърската турска република!