14 413 8

Защо не бива да слагаме мед във врял чай

  • чай-
  • мед-
  • лечение-
  • грип-
  • простуда-
  • съвет

Медът не трябва да се нагрява до повече от 40 градуса по Целзий

Защо не бива да слагаме мед във врял чай - 1
Снимка: Shutterstock

Всички сме чували много за полезните свойства на пчелния мед, като основно той е прочут със своите антисептични свойства, способен е да спомага за лекуване при различни бактериални и вирусни инфекции. Изключително полезна напитка за понижаване на температурата е билковият чай, като в допълнение с резен лимон и лъжичка мед, има вероятно доста повече ползи от много противогрипни продукти в аптеката, пише actualno.com.

Всъщност се оказва обаче, че малко хора знаят, че медът, за да е полезен, не трябва да се бъде нагряван над 40 градуса по Целзий, в противен случай даже може да стане вреден. Много хора чакат водата да заври, за да направят чай, като това също не е нужно. Достатъчно е температурата на водата да бъде около 70-80 градуса, за да могат билките да отделят полезните си свойства.

Запарете чая и изчакайте температурата му да се понижи още, за да добавите меда и ще имате мощен имуностимулант за студените дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 42 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 135

    2 9 Отговор
    В горещ чай може да се слага само медицинският мед МАНУКА , без да се премахнат чудодейното му качества. Този мед се произвежда само в Нова Зеландия и единственият му минус е , че е много скъп.

    Коментиран от #6

  • 3 Пръц

    10 5 Отговор
    Ама ,Събино,кой слага мед в чай?Сипва се коняк за сгряване.⭕️🐑⭕️
  • 4 Чай Ник

    9 0 Отговор
    В горещ чай, НАЙ-добре е да сипеш РОМ, коняк или силен ликьор/диджестив от сорта на ловджийските Йегермайстер или други "Йегер"-и, с по 10-20 билки ( шведската горчивка не е много подходяща ако я сипете в чая) !

    Коментиран от #5

  • 5 Малиий

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Чай Ник":

    Особенно , ако ромът е кубински , с малко мед и лимон , мммм !

    Коментиран от #8

  • 6 Селчо костов

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "135":

    Гледам вече се продава навсякъде и едва ли е точно от земята на нова зеландия
  • 7 МУСА КЕСЕДЖИЯ

    0 3 Отговор
    ....НЕОБХОДИМО И НАЛОЖИТЕЛНО Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ ПОНЯТИЕТО-ХИГИЕНА НА ПИЕНЕТО,КОЕТО ДА ТРЕТИРА ВЪПРОСИ СВРЗАНИ С ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА НА УПОТРБА ПРИ ЗАПОЙ И ДР. ....
  • 8 Коко

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Малиий":

    Абе я си пий рома чист,какво ще га разваляш с чай...