Last news in Fakti

11 Декември, 2021 16:33 2 485 3

Чарлз и Хари не си говорели от месеци

  • принц хари-
  • принц чарлз-
  • кралско семейство-
  • кавга-
  • спор-
  • отношения

Разривът в отношенията между баща и син се задълбочавал все повече

Чарлз и Хари не си говорели от месеци - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Принц Чарлз и синът му Хари почти не са си говорили през последните осем месеца и отношенията им са в най-хладната им фаза досега, пише "Daily Mirror", цитиран от Епицентър.

Хари и Меган напуснаха Обединеното кралство миналата година след като напрежението помежду им и станалите членове на кралското семейство не спираше да расте. Те се изказаха критично към Фирмата пред Опра Уинфри и в други интервюта.

Сега се твърди, че последните коментари на Хари са оставили Чарлз "дълбоко шокиран и наранен", но принцът на Уелс "пази достойно мълчание" на фона на опасенията, че публична семейна кавга може да навреди на престола.

Твърди се, че бащата и синът са водили само няколко "напрегнати" разговори по телефона, откакто Хари и Меган напуснаха ролите си на висши кралски особи и се преместиха да живеят в Лос Анджелис през 2020 г.

В интервю миналия март Хари разказа, че са му отрязани финансите. Той получи 2 милиона британски лири от Чарлз за 2020/21 година.

Масло в огъня на отношенията им наля и изявлението на Хари в неделя, когато каза, че е "прекъснал връзките" със саудитския милиардер Махфуз Марей Мубарак бин Махфуз година преди принц Чарлз да го награди с Ордена на Британската империя.

Махфуз е замесен в твърдения, че е обсипвал с пари благотворителни каузи, близки до принца на Уелс, с надеждата да получи почести и британско гражданство.

Счита се, че принц Хари е бил разтревожен за поведението на Махфуз през 2014 г. и е прекратил отношенията си с него през следващата година, след като се срещнали два пъти. Опасенията от публични разправии идват от това, че принц Хари подчерта, че не е замесен в този "скандал с ордена" и че има притеснения относно мотивите на саудитския бизнесмен.

Принц Чарлз беше засипан с критики през последните месеци заради връзката си с Махфуз и стотиците хиляди лири, които милиардерът дари за проекти на британския престолонаследник чрез благотворителния си тръст.

Старшият помощник на принца Майкъл Фосет беше принуден да подаде оставка като ръководител на фондацията на Чарлз заради ролята си в скандала. Смята се, че саудитският милиардер е дарил най-малко 1,5 млн. британски лири на кралски благотворителни организации.

Приятел на принца на Уелс каза пред "Sun": "Чарлз е дълбоко шокиран и разочарован от последното изявление на Хари, което на практика хвърли баща му под автобуса". Тази атака беше по-вредна от удара върху родителските умения на Чарлз, защото това беше предизвикателство за начина, по който той управлява бизнеса си, което е много по-неприятно за бъдещия крал", добавя източникът.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толкова

    4 0 Отговор
    Много си приличат,каточели са близнаци.
  • 2 надарена кака

    4 0 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки! Да си говорят,имат усти.
  • 3 консерва

    7 1 Отговор
    Чарлз не е баща на Хари. Дори двамата братя Уилям и Хари не си приличат. Чарлз и Даяна затова се разведоха така скоропостижно.