Last news in Fakti

13 Декември, 2021 11:45 25 407 16

Ето какво се случи с Данго след срещата му с Анди Гарсия

  • владимир илиев-
  • данго-
  • уличен музикант-
  • анди гарсия-
  • кръстникът-
  • музика

Славата на уличния музикант вече му носи постоянни предложения за работа

Храна за семейството си е купил с парите от Анди Гарсия музикантът Владимир Илиев-Данго, разкрива пред „Телеграф“ самият той.

Саксофонистът успя да се превърне в истинска звезда само за няколко часа след срещата си с холивудския актьор, прочул се като младия Кръстник от едноименния филм на Франсис Форд Копола, в Градската градина пред Народния театър.

„Не спира да ми звъни телефонът. Обаждат се откъде ли не. Не ги познавам, аз такова чудо не очаквах“, споделя Данго.

Той живее в ромския квартал на Кочериново, занимава се музика от години. А именно чрез саксофона успява да издържа семейството си и да се запознае с Анди Гарсия, звезда от „Кръстникът III”. Данго е кларнетист, а от няколко години свири и на саксофон.

Мелодията научил в Испания, но вложил в нея и собствена интерпретация. Синът му също е уличен музикант, свири на цигулка, има и 5-годишна внучка, която мечтае да стане известна цигуларка.

„Добре, че е мъжът ми. Който е казал, че музикант къща не храни - греши“, категорична е съпругата му Вела. Владимир също подкрепя думите на половинката си, тъй като от години по този начин изхранва семейството. Той е получил от Анди Гарсия 10 евро бакшиш, а после и още 100 лв., които музикантът влага в закупуване на храна за семейството.

„Просто се прибрах от София и си напазарувах за семейството. Не съм очаквал да ми даде повече пари. Нито съм го чул, нито видял повече. Беше просто една среща за мен, която ще запомня завинаги“, казва с усмивка уличният музикант.

В ромския квартал на Кочериново се радват на Данго, величаят го и на моменти му завиждат. „Как да не се радваме. Имаме вече много известен човек от нашата махала. Е, и на нас ни се иска, но късмет. Данго е добър човек, заслужава и слава, и пари. Не му е лесно да пътува всеки ден, за да храни семейство“, коментират близки до Владимир Илиев.

С новата изгряваща звезда се гордеят и от общинската администрация в Кочериново.

„Радваме се, че и нашият град се сдоби със слава. Няма нищо случайно – ето един наш музикант успя да впечатли самия Анди Гарсия, обясняват и от кметската администрация. А славата на Данго вече му носи и постоянни предложения за работа. Канят го известни оркестри само и само да стане част от тях.

„Доскоро никой не ме търсеше за нищо. Сега не мога да смогна да отговоря на всички“, казва скромният уличен музикант.

Уличният музикант дори не предполагал, че човекът, който стои до него и слуша музиката, е известният Анди Гарсия. Разбира от преводача и се плесва по главата. Как да го познае човек. Гледал съм го в „Кръстникът III", но там беше по-млад.

Аз, като го видях с очила, с шапка, възрастен, как да го позная. А иначе си говорихме за музика и откъде съм се научил да свиря“, разказва още новата звезда, който с гордост уточнява, че научил занаята от колеги в Испания, където работил повече от 10 години.

Мъжът не скрива, че не познава нотите, но въпреки това често получавал похвали на улицата. Работил е и в Гърция, но се прибира в родината заради пандемията. Очакванията му след срещата са вече да си намери постоянна работа и да свири в някой от известните оркестри. Не скрива, че семейството му е бедно – живеят в една стая, но в същото време е задружно.

„Музиката е целият ми живот, така ще продължи и занапред. Надявам се само да сме здрави и това е“, категоричен е Данго, както го наричат близките му.


Агент на ФБР в Непобедимите 4
Анди Гарсия бе в столицата за снимките на „Непобедимите 4“, където играе агент на ФБР. От видеото се вижда, че след излизането си от хотела звездата се разхожда заедно с още няколко души от екипа на филма. Вървейки по жълтите павета на „Съборна“ към Градската градина, изведнъж чува мелодия и казва на спътниците си да замълчат, защото чува мелодията на Нино Рота за трите филма „Кръстникът“.

Доближавайки се, вижда, че уличен музикант я изпълнява на саксофон, като тук-там прибавя и характерни за ромската музика орнаменти. Гарсия сяда до музиканта и с блаженство слуша, докато си пуши пурата, и казва колко е смаян да чуе точно сега тази мелодия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да е

    67 2 Отговор
    жив и здрав !
  • 2 наш

    65 4 Отговор
    късметлия.да е жив и здрав човека.
  • 3 кръщене

    27 6 Отговор
    Много ракия и музиката на мах.
  • 4 нямам думи

    39 1 Отговор
    ЕВАЛА
  • 5 радомирец

    19 1 Отговор
    Анди Гарсия посещава село.
  • 6 НАП-а

    9 36 Отговор
    Значи 10 еврака + още 100 кинта за има няма 5-10 минути...Абе те бакшишите толкова не могат да изкарат за цял ден бръмчене бре. Я да видим де му е касовият апарат, лиценза ,с-во за правоспособност, проф. компетентност и т.н. ...Ние от НАП-а на една баба де продова 5 връзки магданоз, лук, чесън и копала собствената си градина у двора ,я гоним като наркотрафикант ,па тоя на жълтите павета под носа ни надува саксифона ...Я, да плати поне 10% данък + 20 ДДС :)))

    Коментиран от #15

  • 7 И какво сега

    40 1 Отговор
    Ето какво ср случи. От циганин стана известен циганин. Беше в правилният ден на правилното място и свиреше правилната музика!
  • 8 comment

    7 7 Отговор
    Обаче, на какъв език са си говорили?!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 еййййй

    58 1 Отговор

    До коментар #9 от "Топчо":

    Абе зарадвай му се на човека бее! Стига злобяхте, Анди Гарсия се зарадва, човека свири хубаво, сега ще го търсят - весела къща ще има! Зарадвай се и на тебе нещо хубаво ще ти се случи.
  • 11 Африкански

    10 18 Отговор
    последната новина е че ман.гасара си е кръстил саксофона Анди, заради което е получил от артиста 1 млн евро по сметка и сега ще заминава с цялата рода да свири в Хамериката, айде и другите от маалата да отиват с него!
  • 12 Бангу

    6 7 Отговор
    А Вълчо от Пловдив, работещ като "нелегално такси" и облечен с фланелка на Локо Пд, като му дойде на гости в маалата принц Чарлз преди 10ина години и репортерката го пита как се казва малкото му чаве и той казва - Даяна. А защо я кръстихте така?
    Отговор: Ами то нали ни казаха, че ще идва принца, та той нали... има...пари... Та ако може едно апартаментче да и купи, нъли .ръииш ли...на детету...
    Може и Дангу да му рече - Абе, Анди дай едно апартаментче... Че само 100 лв не стигат!
    Има го видеото с Вълчо Нелегалното такси..
  • 13 Георги v.

    12 23 Отговор
    Жалко! Един човек, който свири като начинаещ, медиите го направиха звезда за няколко дни. Относно професионалните му качества няма спор, че не е никакъв саксофонист. Некадърника изкараха кадърен. И ние сме тръгнали към мажоритарни избори. Не искам да си представям, какво ще се случи на такива избори , след като този никаквец драскачите го покочиха и казаха "ТОЙ Е".
  • 14 Русенец

    19 1 Отговор
    Браво бе, Данго. Това е уникално, трогателно преживяване. Съдбата има такива моменти, в които направо да се просълзиш от щастие. История, която да се разказва и на внуците.
  • 15 В е л и к и я

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "НАП-а":

    Не смесвай продаването с свиренето , бабата може и да трябва да си плати за продажбите но само от тях .. ако някой рече да и даде бакшиш отгоре не е длъжна да плаща и за него .. А този музикант печели само от бакшиши , и повярвай ми това са трохи със сравнение това което прави защото продавач всеки може да стане почти веднага а музикант не ....!
  • 16 Кръсника

    2 5 Отговор
    Дранго му е пребъркал джобовете , това е станало