Last news in Fakti

13 Декември, 2021 17:58 3 017 1

Лесна домашна маска против бръчки

  • маска-
  • крем бръчки-
  • антиейдж-
  • бръчки-
  • крем против бръчки-
  • домашна маска

За тази домашно приготвена маска са необходими четири продукта

Лесна домашна маска против бръчки - 1
Снимка: Shutterstock

Появата на гневни бръчки смущава всяка една жена, въпреки че те са напълно естествено проявление на кожата с напредване на времето. Процесът е напълно нормален и макар всички представителки на нежния пол перфектно да разбират това, те се опитват да направят всичко по силите си да забавят с няколко години стареенето на кожата.

Това е възможно и то с подръчни домашни средства. Маската за изглаждане на кожата се прави 30 минути преди лягане, пише Флагман.

Необходими са: 1 ч. л. мед, 1 яйчен жълтък, 2 ч. л. вазелин, 1 супена лъжица бадемово масло.

Първо изсипете вазелина в купа и поставете тази купа в гореща вода, така че вазелинът да се стопи на водна баня. След като се разтопи, добавете жълтъка, меда и бадемовото масло. Смесете съставките добре, докато получите еднородна консистенция. Нанесете с лек масаж върху кожата на лицето и оставете да престои за 30 минути.

Изплакнете с хладка вода.

Бадемовото масло е богат източник на витамин Е и основни минерали като магнезий и калций. Подходящо е за всеки тип кожа, подобрява тена и забавя процеса на стареене. То подхранва кожата и я прави гладка и мека.Тази маска идеално ще овлажни кожата, ще поддържа нейната еластичност, ще ви предпазва от преждевременното стареене и ще стимулира липидния обмен.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мазолек

    1 0 Отговор
    Най-хубавата маска е,газ маз и урина! 😂