Last news in Fakti

16 Декември, 2021 10:05 1 846 3

Рецепта на деня: Печена пуйка с ябълков сок

  • пуйка-
  • ябълков сок-
  • коледна вечеря-
  • какво да сготвя

Идея за Коледната трапеза

Необходими продукти:

  • 1 пуйка (около 5 до 7 кг)
  • 5 л вода
  • 3 л ябълков сок
  • 340 г морска сол
  • 200 г захар
  • 4 с.л. зехтин
  • ¼ ч.л. сушена мащерка
  • ¼ ч.л. готов микс подправки за птиче месо

Начин на приготвяне:

Смесете водата, ябълковия сок, солта и захарта в голям съд или дълбока тава. Разбърквайте, докато захарта и солта се разтворят напълно. Потопете пуйката в соса. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за през нощта.

Загрейте фурната на 160-170 градуса. Извадете пуйката от тавата. Поставете я в друга тава за печене. Смесете зехтина с подправките. Намажете пуйката с пръсти или с четка, така че да покрие навсякъде. Покрийте с алуминиево фолио.

Печете в загрята фурна за 3-4 часа в зависимост от фурната ви. Ако имате термометър – печете, докато температурата във вътрешността на пуйката достигне 75-80 градуса. Оставете да почине за около час, преди да сервирате. Така соковете ще се върнат обратно във всички части на месото на птицата, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коледна мизерия

    3 1 Отговор
    А мисирка не може ли?

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русофил?!?

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "става и с":

    По скоро червенокоси и брюнетки, а за Коледа се яде свинско, не разни мисирки.