Last news in Fakti

15 Декември, 2021 18:25 9 293 5

Сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън

  • растения-
  • здраве-
  • сън-
  • полезно-
  • съвети-
  • у дома

Тези зелени чудеса могат да направят живота ви много по-добър

Сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън - 1
Снимка: shutterstock

Повечето хора забелязват, че настроението им се подобрява, когато са заобиколени от растения. Това обаче не е всичко.

Растенията могат да бъдат много полезни за здравето, както и обратното - някои от тях са коварни и могат да ни докарат куп главоболия и болести.

В следващите редове ще ви разкрием кои растения е добре да позиционирате в дома си, за да се в хармония, добро настроение, крепко здраве, а добрият сън да се превърне в ежедневие.

Ето и кои растения можем да отглеждаме в спалнята си и които със сигурност ще ни осигурят по-добър сън:

Орхидея

През нощта орхидеите отделят кислород, което ги прави идеални растения за спалнята ни. Друго предимство е, че можем да избираме между разнообразие от цветове, които могат да направят растението и перфектен декоративен елемент.

Жасмин

Жасминът има много приятен сладък аромат, който ще ни отпусне и намали тревожността. Растението предпочита ниски температури, много слънчева светлина и добра циркулация на въздуха.

Гардения

Това красиво растение има богато разнообразие от аромати между, които можем да избираме. То има доказано ефективни качества в грижата за добрия ни сън. Важно в грижата за него е че има нужда от влажна почва и много слънчева светлина.

Розмарин

Освен като подправка, розмаринът е подходящ и за стайно растение. Миризмата му подобрява паметта и повишава настроението ни, което е чудесно за вдишване през целия ден, но още повече, когато си лягаме.

Зелена лилия (паяков бръшлян)

Един от шампионите в пречистването на въздуха, растението е любимо на градинарите, защото е лесно за отглеждане и се чувства добре при различни условия.

Мечова папрат

Това стайно растение е идеално за пречистване на въздуха, като премахва дори вредните частици от почистващите препарати. Тези растения обичат топли и влажни условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    БЛАГОДАРЯ
  • 2 КонТрол

    8 0 Отговор
    Забравили сте Cannabis да споменете.
  • 3 Чети, Милено! Чети!

    2 3 Отговор
    Миленоо, съвсем си оглупяла. Що не питаш баба си, кое е най - здравословното растение за стая ( спалня)? Ако жената не е между живите (бог да я прости), отвори стари книги. Там ще прочетеш, че първенството държи индришето, а на второ място е мушкатото. Защо в този порядък не знам, но явно китката на великия Бог Индра има качества, скрити за простосмъртните!
  • 4 един от многото

    6 0 Отговор
    Слагаш мечова папрат и спиш като мечка! Розмарин и ще сънуваш , розови сънища!
  • 5 Smile

    1 0 Отговор
    Как ще се отделя кислород през нощта? Фотосинтеза, енергия за производство на кислород?

    Журналистите нямат и 4-ти клас знания.

    И последно, за да има дори и незначително количество кислород, трябват доста растения за 2ма човека. Иначе на МКС да са наболи навсякъде теменужки.