Last news in Fakti

12 Април, 2013 18:01 3 298 2

ФЕМЕН рекламират бижута на голо

  • фемен-
  • топлес-
  • акция

След като Владимир Путин наскоро заяви, че с разголването си пред него и канцлера Меркел момичетата от ФЕМЕН са „направили реклама“ на промишленото изложение в Хановер, феминистките наистина предприеха рекламна „протестна акция“, като заснеха фотосесия за френското лъскаво списание Citizen K.

На кадрите девойките позират в обичайния си вид – топлес и с надраскани върху гърдите лозунги, описа Arlicon.com. Те имитират крясъци, дърпане за косите, прескачане на огради, освобождаване от „полицейските“ хватки. Разликата с действителността е единствено това, че голите им тела са украсени не само с лозунги, а и със скъпи накити на прочути бижутерски къщи - „Картие“ и „Фаберже“.

Проектът, наречен Luxury Riot, е на френския фотограф Фред Мейлан, който работи за престижни издания като Harper's Bazaar, Glamour, Vogue, Elle.

Свързването на ФЕМЕН с рекламния бизнес ще омаловажи смисъла на протестите им и ще ги превърне просто в модна тенденция, смятат доста медии. В украинските интернет-форуми също мнозина подозират, че проектът ФЕМЕН в крайна сметка ще бъде сведен до банална търговия. 

Не е изключено обаче феминистките да използват допълнителните си приходи за каузата и за спасяването на сови посестрими. Само за последната седмица срещу техни членки са били заведени две углавни дела – за подпалване на салафитското знаме пред джамия в Париж в рамките на т.нар. „топлес джихад“ и за шоуто пред Меркел и Путин в Германия.

Ако съдът признае, че лозунгите, наричащи Путин „диктатор“, имат характер на клевета и обида, активистките може да попаднат за цели 5 години в затвора. Досега полуголите украинки са били наказвани само с незначителни финансови санкции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    0 0 Отговор
    Да ги скърши човек тези момичета! :)
    Къде е линка към проекта "Luxury Riot"?!?
  • 2 debelak

    0 0 Отговор
    К..ви!