Last news in Fakti

21 Декември, 2021 16:19 5 775 17

Професорът, който вече пътува във вселената

  • лъчезар филипов-
  • почина-
  • бан

Фоторазказ по повод кончината на професор Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии при БАН

В технологичния, наситен с тежки глобални нерешени проблеми 21 век ни напусна много добър и обичан човек, известен учен, изпълнен винаги с оптимизъм и запомнящи се фантастични прогнози. Професор Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии при БАН. Може би единственият у нас експерт, който се занимаваше с научни изследвания на тема извънземни цивилизации. Искрен приятел и на нашата фондация „Европейски екологичен фестивал“. Незабравим с високо професионалното си участие в нейните инициативи.

 

Фондацията ни провежда вече над 15 години, единствения в страната международен екологичен фестивален форум, за документални филми, тв програми посветени на екологията, както и обучителни модули с участието на стотици деца от училищата в община Кърджали. С партньорството на БЧК, МВР-Гражданска защита на населението, НПО, медии и други академични и образователни институции.

 

В обучителните модули над десет години стотиците деца и ученици се обучават в усвояването и прилагането на практически мерки за защита при природни бедствия и аварии, оказване на първа медицинска помощ, защита от кибер-атаки и терористични нападения на масово посещавани обществени сгради и места в училища, търговски и транспортни центрове. В ежегодните ни фестивални изяви за възпитаване на любов към природата и опазването на околната среда и запознаване с последиците от климатичните промени партнираше през всичките тези години - професор Лъчезар Филипов.

С неговите незабравими образователни презентации и практически обучителни умения как да се използват от Космоса сателитните технологии в полза на живота на хората и нашата страна, той запленяваше детската, ученическата и младежката аудитория. Предлагаме и на читателската аудитория, кратък фоторазказ /снимки от архива на фондацията/ със запечатани моменти от авторитетното му, безкористно и светло присъствие на екологичния фестивал в Кърджали. Поклон, уважение и благодарности професор Филипов!

  

 

 

Автор: адвокат Цветан Цветанов,Председател на Фондацията,Невена Праматарова, основател, дългогодишен управител на фондацията и целия ни екип


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кари

    74 2 Отговор
    Мир на душата му! Интелигентен човек! Изключително интересни участия имаше в предаването на Стойчо Керев!
  • 2 00014

    70 4 Отговор
    Само кухоглавите не можаха да разберат колко ерудиран и виждащ реалността човек беше.
  • 3 гост

    57 4 Отговор
    Винаги съм го гледал с голям интерес, в предаванията на Стойчо Керев. Разказваше много увлекателно, и с факти от работата му . БОГ да го прости !
  • 4 torus motun

    3 58 Отговор
    Въпросъте дали бяха истина или някой му плащал да говори глупости , за така наречените изванземни , който никой неее виждал.

    Коментиран от #8

  • 5 Чук и Гек

    14 19 Отговор
    Този човек не беше българин като повечето от вас! Космическа порода, а виеэсами се вижте и преценете какви индивиди сте! Не е случайно, че македонците не искат да са роднини с вас!
  • 6 Ловеца

    10 0 Отговор
    нищо не пише за това което го е изпратило във вселената, но се досетихме.
  • 7 Найденов Н.Н.

    42 3 Отговор
    Изключително подготвен мъж.Ерудиран,омайващ събеседник.Мир на душата му.
  • 8 Дедо ви

    43 1 Отговор

    До коментар #4 от "torus motun":

    Само преди няколко дни го гледах в едно предаване. Нямаше признаци да е болен. Един умен и смел мъж. Лек път, професоре!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хаджи Генчо

    28 1 Отговор
    Интересен човек! Дано съзнанието му е там където го водеше сърцето!
  • 11 Venelin

    22 1 Отговор
    Велик , почивай в мир
  • 12 Роза

    27 0 Отговор
    Аз напълно споделям неговите идеи,че там,във Вселената,ние не може да сме сами!Има и други същества,които са наши далечни братя по Разум!Навярно нашите внуци и правнуци ще бъдат свидетели на великата Среща на човечеството с извънземен разум.Когато се срещнеш с тези хора от други светове,професоре,не забравяй да им предадеш нашия космически,земен,човешки поздрав!
  • 13 Ало

    19 0 Отговор
    Първо си отиде Стамен Стаменов ,а сега и професор Филипов. Жалко и за двамата.
  • 14 kieran_tierney

    15 1 Отговор
    Светла му памет!!
  • 15 .......

    7 0 Отговор
    Светъл път Професоре!Скучно празно ще е без Теб.
    Добрите хора си отиват рано...
  • 16 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Мир и покой, професор Филипов! Вечна памет! Прекрасен, интелигентен, светъл човек. Сигурна съм, че си е отишъл с усмивка от този свят, защото разбира законите на Вселената. Не само наши светила, но също и руски починаха като акад. Гаряев и ген. Ратников. И това сигурно също е план. Отиват си, за да ни помагат отгоре. Битката продължава. Но любовта и истината винаги побеждават.
  • 17 Махо

    4 0 Отговор
    Светла му памет !!