Last news in Fakti

25 Декември, 2021 22:30 5 556 35

Уникалните места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

  • дестинации-
  • пътуване-
  • приключение-
  • дубай-
  • париж-
  • сащ-
  • северно сияние

Това са местата, които с основателна причина са станали едни от най-посещаваните дестинации в света

Уникалните места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си - 1
Снимки: Shutterstock

Ходим на работа, грижим се за дома, чакаме уикенда, а времето си минава. Излизаме навън за различни забавления от време на време, прекарваме време с близки и приятели. Пътуваме периодично за ваканция и почивка. Всичко това е съвсем нормално.

Но все пак трябва да намерим време да пътуваме и да изживяваме повече приключения. В тази статия ще ви представим някои места, които задължително трябва да видите до края на живота си, предава actualno.com.

Ниагарския водопад

Уникалните места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

Ниагарският водопад е едно от най-красивите природни забележителности в света. Намира се на границата между САЩ и Канада и милиони туристи годишно отиват да видят от първа ръка внушителния водопад. Дестинацията е много популярна от години насам, а тези, които са я посетили и са гледали светлинното шоу споделят, че това е най-впечатляващата гледна в живота им.

Париж и Айфеловата кула

Със сигурност поне веднъж през живота си трябва да се качите на Айфеловата кула. Макар в нашия дни мнозина да я считат за клише, тя е едно от най-красивите и интересни творения в целия свят. Освен това е в Париж, което гарантира бонус точки за локацията. Може това да е отправна точка за посещение на цяла Франция.

Бурдж Халифа в Дубай

Небостъргачът е изключително красив и се намира в Дубай. А това е място, което определено трябва да се посети. Много е впечатляващо да се види какво може да се направи насред пустинята, която преди години е била предимно пясък на онова място.

Уникалните места, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

Наклонената кула в Пиза

Едно от най-интересните архитектурни чудеса е наклонената кула в Пиза. Може да комбинирате нейното посещение с отбиване до Рим, за да се насладите на всички обекти в Италия в едно пътуване.

Колизеумът в Рим

Истината е, че Колизеумът е застрашен от срутване в бъдеще, така че е добре да го видите при първа възможност. Той се намира в красивата столица на Италия - Рим. Посещение на Вечният град винаги е добра идея, така че стягайте куфарите без да се чудите много.

Северното сияние

Един от най-красивите природни феномени в света е именно Северното сияние. Има специални хотели, в които има капсули, специално направени за наблюдаване на тази спираща дъха красота. За целта трябва да посетите някоя от най-северните точки на Земното кълбо - Канада, Скандинавието, Исландия и др.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    44 2 Отговор
    Аз имам други идеи да посетим НАП ,енергото . КАТ, вода и канал, пенсионното, и други уважавани от нас институции

    Коментиран от #23

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 1 Отговор
    ВСЕКИ според възможностите си
  • 3 Тоалетна хартия

    58 7 Отговор
    Всеки българин трябва да посети Шипка,Царевец и Батак....после да ходи да зяпа чуждите каменяци и железа!!!!

    Коментиран от #17, #35

  • 4 Ироничен

    36 0 Отговор
    Причините, поради които не сме ходили там, са финансови или психологически. Хората едва свързват двата края, пък вие ги съветвате да се разходят до Ниагара или Исландия, където не е евтино. Някои, като мен, не обичат навалицата и не искат да идат в град, а екскурзии до екзотични природни дестинации почти няма.
    Никой не бяга от хубавото, ама пусти възможности...

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 no name no face no number

    18 1 Отговор
    Не са по мой вкус има държави с много по хубави места и не е задължително да са в сащ или ес. И в България си имаме по хубави места от посочените. Кулата на Копитото ми харесва повече от тия железа на айфеловата
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Има много бедни

    19 0 Отговор
    Които мечтаят за нещо по добро.На журналистите всичко им е рози и хубав живот нали се разписват върху 4 хилки.
  • 9 Ха ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мюмюн":

    Мюмюн напушваме смяхххх.Да наречеш дето си Мюмюн.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Мда

    9 1 Отговор
    Посещение след 17 бустер на Pfizer?
  • 12 Стефан Петров

    21 2 Отговор
    Господа вие нормални ли сте? При този ковид и при тази беднотия в България това е само по паричните възможности на някои, софиянци, със заплати по 15-20 000 лв и нагоре. Аз например живея в Русе и не съм ходил в южна България. Това никога не ми е било по джоба-п на моите родители като малък и сега като възрастен..

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Зелен сегрегат

    8 0 Отговор
    С тия зелени сегрегати, ще ги посетите, ама кога цъфнат на БилГея налъмите! Не се заблуждавайте, че нищо не се е променило! Долу Зеления сегрегат!
  • 15 25,5 см еректирало състояние

    7 2 Отговор
    ИСКАМ ДА Я БЛЪСКАМ ГОСПОЖА САБИНА ПОДПРАНА НА ПАРАПИТА НА ТЕРАСАТА НА БУРЖ ХАЛИФА В ДАМАСК ООХХХ ЛЕЛЕ С ТАЯ ЧЕРВЕНА КОСА И ТОВА ПЕРВЕЗНО ЛИЦЕ
  • 16 Сивата чапла

    21 0 Отговор
    Точно преди 20 години бях на Ниагарския водопад. Не препоръчвам. Застроено, хотели, бързи закуски, паркинзи. Ако решиш, има едни корабчета, с които можеш да се доближиш до самата падаща вода, или има нещо като висящ мост. Да, вода, вода, но толкова другата атмосфера е комерсиална, предпочитам да ида на Родопите, или в която и да е наша планина, ще ми е в пъти по-добре и емоционално и приятно. И не, и на кулата в Париж не си заслужава. Беше привечер, когато се качихме, имаше опашки, оставят те минута две да видиш, ама какво да видиш, да, река, параходчета в светлини, .... И? Н икаква емоция не остана в мен, прехвалена дестинейшън. Скъпо при това, изобщо не си заслужава. И в Чикаго се качих на небостъргач, те май му смениха името, да не сбъркам, ами същата скука, наоколо високи сгради и освен антени нищо не се вижда, даже езерото Мичиган. Затова пък джобът изпразнен. Не се лъжете, у нас има в пъти по емоциоанлно и чисти и прекрасни места. ........ Просто реклама. .... Помня на нашето Ропотамо идваха много чуждестранни туристи, точно защото беше девствено, истинско. Откакто го "осъвремениха" рязко спряха и туристите. .......................................... Дядо ми на времето имаше мечта, да иде и да види Дунав. Не успя, аз го направих заради него. Беше емоционално.

    Коментиран от #22, #25

  • 17 kvy

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тоалетна хартия":

    Най вече Батак, музеите в Малко Търново, Шипка, Видинската крепост!

    Коментиран от #20

  • 18 Сивата чапла

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Стефан Петров":

    Всеки вестник, медия си има квота в % с какво да ни занимават. Затова скоро ще им ... нали, ...... губят ни времето само. Нищо съществено вече. Или те дразнят с Дойче Веле, щото така са поели ангажимент или някакви други умнотии. ............
  • 19 Претор Георг

    7 0 Отговор
    Как може да се пропусне Банкя? Леле, там е супер. Даже има тамплиерите, които пазят кивота на Боко...
  • 20 Сивата чапла

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "kvy":

    От Малко Търново имам невероятен наистина емоционален спомен, особено като минахме през ниска планина, идвахме откъм морето. Това място е потънало в някаква друга ера, въздухът е плътен, някаква мистика има. И децата бяха малки, а помнят.
  • 21 Миро

    6 0 Отговор
    Има места по света за които се пишат и говори непрекъснато. Истината обаче според мен че нещата са доста преувеличени и изобщо не си заслужава да се ходи там.
  • 22 тук там травълър

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Сивата чапла":

    "От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема...";)))... Нищо лично ;)

    Коментиран от #28

  • 23 Ами

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Дори и да не ги посетим, те ще ни посетят
  • 24 В интерес

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ироничен":

    на истината, с днешните средства за комуникация, въобще не ти трябва да се тикаш в тарапаната. Има толкова много предавания, документални филми и други, с отлично качество. Хората обясняват всичко, все едно си с екскурзовод. Едно време се ходеше, щото нямаше как да се види, освен на картички или любителски филм.
  • 25 Браво

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Сивата чапла":

    Хареса ми това което си написал. Аз доста съм ходил и съм съгласен с теб. От две години спрях да ходя по ясни причини и установих, че въобще може да си се кефиш на макс и тук.
    ПС. А в Чикаго си бил най-вероятно на Willis tower, преди и казваха Sears tower. Аз съм живял там и въпреки това, не съм се качвал, защото ми бяха казали, че не е нещо особено. Хубаво е в Джон Хенкок, там има и панорама и заведения.
  • 26 sgs

    9 0 Отговор
    не знам, може би ми има нещо, но тези места, които са изредени, поне повечето не ме привличат и не, защото съм скръндза. просто в моите очи, когато нещо се изкомерсиализира то загубва стойността си.- Ами не ме привличат нито айфеловата кула, нито пирамидите, нито бурж не знам какво си, нито онези организирани сафарита, които правят. не съм и някакъв заблуден, който да се умилява до просълзяване от родопите или да ходи хипарски по плажовете. бих искал да посетя памир и да усетя как живеят хората в тези неблагоприятни условия, да шофирам в северна пустош на швеция или да изследвам неизвестния анадол. пътуване без предразсъдъци, но така и не съм попадал на човек, с който да иска да откриваме подобни места.. повечето искат да се топнат в гръцкото море, да се наснимат на айфеловата кула или в български вариант е 7те рилски езера и слънчака. но едно нещо е вярно в статията, а то е, че времето си изтича бързо-бързо...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сивата чапла

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "тук там травълър":

    Ами като не ми хареса, какво да кажа? Да се прехласвам, до слагам снимки във фейса, ама и фейс нямам, ами не ми хареса, не ме развълнува. Особено много се раздразних на Ниагарския водопад, какво очакване беше, каква магия очаквах. Ами няма. Магазинчета, магазичнета с разни сувенири. Да бяха запазили поне малко девствеността на това място, да бяха изнесли тия хотели на няколко мили настрани и да има възможност дали пеша, дали по друг по старовремски вариант да идеш до водопада. А те го заобиколили, чак го задушили. И не е само мнение, и други хора са със същото впечатление. А за личното, какво да му е личното тук, защо се рекламира непрекъснато чуждоземното, а забравяне нашето. Имаше едни книжки със стоте обекта в България Те да се следват, децата ни ще са малко по-различни.

    Коментиран от #29

  • 29 Сивата чапла

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Сивата чапла":

    И къде сме пътували, дали тук там, или на много места, ами държи ми влага например Ермитажа. Но и без да сме пътували, като дядо например, който цял живот ора една и съща земя на село, ами слагам го на много по-високо от който и да е чуждопоклонник тук. И изобщо, това за нищо лично, няма ли друг вариант да се правим на европейци и много съвременни?

    Коментиран от #30, #33

  • 30 Сивата чапла

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Сивата чапла":

    И да, сега се сетих, продаваха събрани като в книга албум стари снимки от водопада, когато е било диво там. Е те това, да! Но беше вече само на снимков материал. Може би Алеко го е видял и описал, но това вече го няма.
  • 31 corona patient

    5 1 Отговор
    видях северното сияние и мълчах около 1 час в най - буквалния смисъл останах без думи, друго немога да кажа за случката ми
  • 32 It’s James 🇺🇸

    1 0 Отговор
    Тези локации са за softies. Моят списък: 1 Chernobyl 2 North Korea 3 The Bermuda triangle
  • 33 Им бе цилус

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Сивата чапла":

    Не си Сива Чапла, ти си истински Българин!
  • 34 въпросче

    3 0 Отговор
    С 370 левова пенсия кога ще иде българин в Париж?
  • 35 Абе мани

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тоалетна хартия":

    Доста по-интересни места има от тия избушляци. Ще сравняваш ти Колизеума с Шипка. Трабант с Ролс Ройс все едно да сравняваш