Last news in Fakti

2 Януари, 2022 10:05 5 913 3

Рецепта на деня: Талиатели с риба тон

  • талиатели-
  • риба тон-
  • паста-
  • сметана-
  • какво да сготвя

Лесна рецепта за паста

Рецепта на деня: Талиатели с риба тон - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 консерва риба тон в зехтин
  • 2 скилидки чесън, нарязани на филийки
  • 20 грама масло
  • 300 грама талиатели
  • 125 грама заквасена сметана
  • 2 листенца пресен босилек
  • сол, черен пипер
  • щипка риган

Начин на приготвяне:

Налейте вода в тенджера, след като заври я подсолете и сварете талиателите. Отцедете ги и оставете настрана. В тиган изсипете олиото от консервата, добавете чесъна и маслото.

Разбъркайте, налейте сметаната и прибавете талиателите.

Подправете със сол, черен пипер и риган.

Добавете рибата, гответе 5-7 минути и разпределете порции. Поднесете пастата, гарнирана с листенца пресен босилек, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    1 0 Отговор
    зелена салата с риба тон и гроздова ракия-разбирачите знаят...
  • 2 Черна котка

    2 0 Отговор
    Има грешка в последователността на приготвяне
  • 3 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Кой ги измисля тези рецепти? Някой, който не познава италианската кухня най-вероятно. Без да ми се обиждате. Най-вкусни са спагетите с риба тон с доматен сос или без, а талиателите са вкусни със сметана и пушена или прясна сьомга на парченца (розмарин клонче), а не босилек, защото босилека върви на риба тон. И освен това не е правилно да се вари първо пастата и да се оставя на страна. Ще се втвърди докато се приготви соса. Слага се водата да заври. После се започва соса и когато соса е почти готов и водата ври се слага едра сол във водата и се вари пастата. В соса за талиателите е хубаво да се добави малко от горещата вода, в която се варят, за да се получи кремообразна смес преди да се смеси с талиателите. Иначе стават сухи. Със сьомга на парченца ми е от любимите. Също и спагети с доматен сос и риба тон. Buon appetito!