Last news in Fakti

13 Януари, 2022 13:45 2 240 4

Съдят Ким Кардашиян за участие в реклама

  • ким кардашиян-
  • съд-
  • реклама-
  • измама

Заедно с боксьора Флойд Мейуедър са обвинени, че са подвели инвеститори с участието си в реклама

Съдят Ким Кардашиян за участие в реклама - 1
Снимка: Shutterstock

Риалити звездата Ким Кардашиян и боксьорът Флойд Мейуедър са дадени на съд. Те са обвинени, че са подвели инвеститори с участието си в реклама на токен на криптовалута, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Искът е внесен на 7 януари във федерален съд в Лос Анджелис. В него се твърди, че знаменитостите са лансирали токените, продавани от "EthereumMax" (EMAX), с цел да увеличат цената им и да спечелят "за сметка на последователите си и на инвеститорите".

"Ръководителите на компанията в сътрудничество с няколко знаменитости като промоутъри...са давали фалшиви или подвеждащи изявления за "EthereumMax" чрез реклами в социални медии и други промотиращи дейности", пише в жалбата.

В нея е посочено, че Кардашиян е рекламирала "EthereumMax" през юни 2021 г. с публикация в Инстаграм, където тогава е имала 250 милиона последователи.

В публикацията Кардашиян пише, че иска да сподели какво току-що е научила от приятели за токените на ЕМАХ, макар и с уговорката, че "това не е финансов съвет". Тя включва към публикацията и хаштага #AD за платена публикация.

Мейуедър рекламира "EthereumMax" върху боксовите си гащета по време на срещата със звездата от Ютюб Логън Пол през юни, привлякла много зрители онлайн, както и в други случаи.

Представители на двете звезди досега не са коментирали иска, който е заведен от жител на Ню Йорк, претърпял загуби, след като купил токени на EMAX.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    5 3 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!

    Коментиран от #3

  • 2 Каква мода доживяхме

    9 1 Отговор
    обърнати джуки и мега задни части...
  • 3 не е надарена

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "надарена кака":

    а оперирана и наблъскана с ботокс...
  • 4 гост

    1 2 Отговор
    На тоя тезгях бих работил дълго и усърдно.