Last news in Fakti

14 Януари, 2022 19:35 4 596 4

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек

  • нокти-
  • ръце-
  • характер-
  • личностни черти-
  • издават-
  • форма на ноктите

Някои от най-малките ни лични навици издават всичко за нас самите

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек - 1
Снимка: shutterstock

Някои малки лични навици, като например как поддържаме ноктите си, могат да разкрият удивителни и уникални, индивидуални личностни черти. Всъщност ръцете ни издават много за нас. Дължината на пръстите, вида на ноктите и дори тяхната естествена форма, разкриват нреподозирани неща.

Оказа се, че пръстите може да имат повече общи неща с мъжествеността или женствеността, отколкото бихте могли да мислите. Нека да разгледаме част от изследванията върху формата на пръстите и формата на ноктите и какво означава това за нашите личности.

Изследване от Департамента по дерматология на Катедрата по медицина в Университетския колеж в Ибадан, Нигерия, казва следното за форми на ноктите и личностни черти:

Формата на ноктите издава неподозирани неща за човек
Снимка: shutterstock

* Вентилаторен или триъгълник, оформен така че да изглежда по-широк във върха и с тясна основа, която се разширяват към върха на пръста като вентилатор, са свързани с личност, която е тревожна и притеснителна.

* Бадемово или триъгълно (по-широко в основата) - Ноктите, които са широки в основата и по-тесни в края, са свързани с личност, която е нежна, креативна, по-рафинирана и емоционално чувствителна.

* Широк правоъгълник - Нокът, който е по-широк, отколкото дълъг, се свързва с кротък нрав. Тези широки и квадратни нокти разкриват лесен, спокоен, честен, търпелив, балансиран и широкомащабен човек.

* Висок правоъгълник - Твърди се, че хората с дълги нокти са склонни към егоизъм и тесногръдие.

* Квадрат - квадратните нокти са относително еднакви по дължина и ширина. Хората с квадратни нокти а тези, които може да бъде "стегнат, подлуден и мършав". Тази форма на ноктите също така показва тенденция към нетърпение и бързо мислене, а колкото по-къса са ноктите, толкова по-критично е личността.

* Овална или кръгла форма – Хората с тази форма са сред най-позитивните, отворени и щастливи личности. Заоблената форма на ноктите пък е знак, че притежателят им е творческа, независима и бързо обучаема личност.

* C-образна извивка надолу - Тази форма на нокът имат хората, които работят усилено и им е трудно да преодоляват препятствията, пред които се изправят. Тази форма на ноктите имат хора, които са упорити и смели, пише сайтът jenata.blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лорчето

    9 0 Отговор
    Браво Трачева, най сетне съдържателна, смислена статия, от която можем да научим много както за себе си, така и за другите. Можеш ли да подшушнеш на колежката си Венелина да пусне една статия какво издава формата на... (в нейната специалност)
  • 2 Бай Стою касапина

    6 0 Отговор
    Егати, в Нигерия изучават ноктите. А рогата и копитата. Там как стоят нещата Миленче?

    Коментиран от #3

  • 3 Mежду другото

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Стою касапина":

    Като бах в Нигерия, Една мома която закачах, ми взе ръката, разгледа ми пръстите и ноктите и чак после разбрах защо. Преценяла за мъжката надареност по ноктите. Остана много доволна.
  • 4 еднорог

    1 0 Отговор
    А който си е изял ноктите кО значи?...