Last news in Fakti

15 Януари, 2022 13:48 3 778 16

"Голото бебе на Nirvana" поднови иска си срещу групата

  • спенсър елдън-
  • голо бебе-
  • nirvana-
  • нирвана

Ищецът Спенсър Елдън е депозирал в съд в Лос Анджелис коригирания си иск, в който твърди, че "похотливото изображение" на корицата на албума по същество е "детска порнография"

"Голото бебе на Nirvana" поднови иска си срещу групата - 1
Снимкa: Shutterstock

Мъжът, който е заснет преди години като голото бебе на обложката на албума "Nevermind" на "Nirvana" от 1991 г., внесе отново иска си срещу групата с обвинение за сексуална експлоатация, след като по-рано съдия отхвърли първоначалната му жалба, пише dir.bg.

Ищецът Спенсър Елдън е депозирал в съд в Лос Анджелис коригирания си иск, в който твърди, че "похотливото изображение" на корицата на албума по същество е "детска порнография", с чиято помощ музикантите са спечелили десетки милиони долари за негова сметка.

Сред 10-имата ответници са барабанистът на "Nirvana" Дейв Грол, басистът Крист Новоселич, Кортни Лав - вдовицата на фронтмена Кърт Кобейн, фотографът Кърк Уедъл и няколко звукозаписни компании. Елдън иска от всеки от тях най-малко 150 000 долара обезщетение.

Спенсър е заснет за корицата на албума, когато е четиримесечно бебе, което плува голо към банкнота на рибарска кукичка. Той твърди, че изображението му е нанесло "доживотни щети".

Елдън внесе редактираната си жалба девет дни след като съдия отхвърли първоначалната версия на иска му от август миналата година с аргумента, че защитата му не е отговорила в срок на възраженията на обвиняемите.

Адвокатите на "Nirvana" внесоха искане жалбата да бъде отхвърлена, тъй като е заведена доста след 10-годишния период на давност, предвиден от един от законите, на които стъпва иска, а друг цитиран закон не е бил в сила през 2003 г. и не е с обратно действие.

"В продължение на три десетилетия той се е възползвал и печелил като знаменитост, представяйки се като "бебето Nirvana", се казва в аргументите на адвокатите на музикалната група. "Той позира многократно във възстановка на снимката от корицата на албум срещу хонорари, името на албума "Nevermind" е татуирано върху гърдите му, участвал е в телевизионно токшоу, облечен в костюм, който имитира голо тяло като пародия на образа от снимката, продава в eBay копия от корицата на албума със свой автограф и е използвал връзката си с албума, за да привлича жени".

Новият иск включва декларация от графичния дизайнер на албума, която според адвокатите на Елдън доказва, че групата и "Geffen Records" нарочно са искали пенисът на бебето да се вижда и да използват изображението с користни цели, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредния никакъвец

    48 1 Отговор
    ...лаком за пари и чужда слава
  • 2 сила

    37 1 Отговор
    големо бебе тоя , ревльо....
  • 3 въпросче

    28 3 Отговор
    Друга глупост ще публикувате ли?!
  • 4 Rock

    35 0 Отговор
    Алчен лицемер! Да си иска парите от родителите- те са продали неговата снимка и ако имат някакви претенции за сексуална експлоатация тя е в резултат на тяхното ненормално мислене. Ако не беше се изтъпанчил да каже ,че на снимката е той нямаше да има и нанесени,, щети,,.Защо изрева името си и защо прави прави подобни снимки на фона на името на групата пет- шест пъти. Даже четох,че е давал пари на фотографи да го снимат гол в същата поза , но нито един фотограф не се е съгласил.Да осъди за същото родителите си понеже са го къпали гол а не с гащи или че са го водили на плажа гол а не с памперс.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 висилинъ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Веселинъ ЕГН 7112136860":

    кат малък да не си участвал в турска тройка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Локум

    6 2 Отговор
    Тази история ми прилича на историята със снимката на розоберачката от българския локум, чиято снимка от десетилетия насам краси опаковката. На стари години не й стига пенсията и иска пари за снимката със задна дата.

    Коментиран от #14

  • 14 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Локум":

    Вероятно не виждаш разликата между двата случая.
  • 15 Факт

    4 0 Отговор
    Редови американски неудачник. Понеже нямат реален бизнес там всеки сульо гледа да скубе кинти от некой заможен.
  • 16 Smells like shit

    0 0 Отговор
    Може да получи само банкнотата от обложката.