Last news in Fakti

19 Януари, 2022 15:27 1 870 4

Маркес имал извънбрачна дъщеря

  • писател-
  • габриел гарсия маркес-
  • маркес-
  • дъщеря-
  • извънбрачно дете-
  • извънбрачна дъщеря-
  • индира

Индира е родена през 1990 година, майка й е мексиканската писателка Сусана Като

Маркес имал извънбрачна дъщеря - 1
Снимка Архив: ЕРА/БГНЕС

Известният колумбийски писател Габриел Гарсия Маркес има извънбрачна дъщеря в Мексико. Майката на момичето е мексиканска писателка, с която Нобеловият лауреат за литература е имал връзка преди три десетилетия, съобщават световните информационни агенции.

Грижливо пазената тайна бе разкрита в неделя от колумбийския вестник "Универсал". Достоверността на информацията бе потвърдена от роднини на Маркес, който почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2014 г.

Покойният колумбийски писател, прочут с романи като "Сто години самота", "Любов по време на холера" и "Хроника на една предизвестена смърт", бе женен повече от половин век до смъртта си за своята сънародничка Мерседес Барча. Те имат двама синове - Родриго и Гонсало.

Съпругата на Маркес почина на 87-годишна възраст в Мексико сити през 2020 г.

Встник "Универсал" разкри, че носителят на Нобеловата награда за литература за 1982 г. е имал афера с мексиканската писателка и журналистка Сусана Като в началото на 90-те години на миналия век. Искрата между двамата пламнала, докато написали заедно сценариите за два филма. След това Като, родена през 1960 г. в Мексико сити внучка на иракски емигрант, взела интервю от Маркес за списание през 1996 г.

Извънбрачната дъщеря на писателя се казва Индира. Тя е родена през 1990 г. и носи фамилията на майка си. Кръстена е в чест на покойната индийска министър-председателка Индира Ганди. Дъщерята на Маркес е режисьор на три документални филма. През 2014 г. тя получила няколко награди за единия от тях, който разказва за емигранти, преминаващи през Мексико.

Племенници на Габриел Гарсия Маркес казаха, че от години знаели, че той има извънбрачна дъщеря, но били помолени от роднините си да пазят дискретност по въпроса.

Индира "води много артистичен живот, подобно на доста хора в това семейство. Много сме щастливи, че тя сама блести", заяви племенницата на писателя Шани Гарсия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокопи

    5 1 Отговор
    Много ми е неприятно, когато някой ми каже-" А бе твоето отроче, въобще не прилича на теб...!" Разваля ми идиличните вечери с комшиите по мъжка линия.
  • 2 ами сега

    3 1 Отговор
    Статиеписецо, да те попитам , а ти чел ли си 100 години самота...

    Коментиран от #3

  • 3 плевен

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ами сега":

    "Статиописеца" си е слажил по- горе снимчицата. И ако от нея не разбереш, че е жена, си е написал и името.
    Та на въпросът ти: вероятно не е. Но вината не е нейна. От преди 30 години, Г. Г. Маркес забрани негови творби да се публикуват в България. Негови книги има в обществените библиотеки и при старите книгомани.
  • 4 √(n&Варна)

    2 0 Отговор
    А някой чел ли е "Есента на патриарха"?
    В България едва ли има и десетина души да са я чели, защото на 210 страници са написани малко над 100 изречения, а последното от тях е няколко десетки страници!