Last news in Fakti

23 Януари, 2022 16:15 2 992 4

Три етерични масла за ежедневни нужди

  • етерични масла-
  • лечение-
  • антибактериални свойства-
  • кулинария

Използват се още от древността

Три етерични масла за ежедневни нужди - 1
Снимка: Shutterstock

Още в древността етеричните масла са използвани за лечението на рани, отоци, кожни проблеми и заради антибактериалното си действие.

Мента

При хрема, би било добре да си вземете лампа за натурални масла и да сложете няколко капки мента. Ментата благоприятства за по-лекото дишане и отваря синусите. Тя действа като мехлем за сетивата и освежава мозъка. Облекчава синузити, хреми и запушен нос, пише trafficnews.bg.

Лавандула

Етеричното масло от лавандула влияе успокояващо върху нервната система и подпомага спокойния сън. Крем от лавандула можете да приложите и върху чувствителна кожа, тя се използва в бебешките продукти срещу подсичане.

Кокосово масло

Кокосовото масло има антибактериално действие. То може да бъде смесвано с други етерични масла, за да освободи активните им съставки. Известно е, че кокосовото масло се използва за много неща например в кулинарията, защото при високи температури на обработка и пържене на храната не става канцерогенно. Също така носи полезни мазнини за организма и подобрява неговата работа. Използва се широко в козметичната индустрия за растеж на косата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mi6osp

    7 0 Отговор
    Кокосовото не е етерично масло.

    Коментиран от #3

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Не сте запознати.пак трябва да благодарите.Рани от куршум,изгаряне,остър предмет дълбоки и по-плитки се лекуват единственно с Кръвна плазма.Самото място трябва да го кръвоснабдите много и раната ще зарасне ,като на филм.остава ви да измислите начин да го направите.метода е същия,като кръвните инжекции,които слагаха на спортисти от ГДР!Това с етеричните масла няма да навреди,но няма да излекува бързо,а нормално!тоест в зависимост от Възраста на ранения!сега разбирате ли колко ценно нещо Произвеждате???А,те ви подтикват да го дарявате безвъзмездно....
  • 3 Мани-мани...

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "mi6osp":

    В друга статия преди около седмица-две бяха писали "етерични масла като зехтин и рициново масло". Май и кокосовото го бяха наредили до тях.
  • 4 Няма значение

    0 1 Отговор
    Хайде малко по-сериозно - кокосовото масло не е етерично!