Last news in Fakti

27 Януари, 2022 13:45 3 023 4

Откриха писмо в бутилка след 25 години

  • писмо в бутилка-
  • норвегия-
  • ученичка

В писмото ученичка разкрива, че обича сладките лакомства, но не харесва противоположния пол

Откриха писмо в бутилка след 25 години - 1
Снимка: Shutterstock

Послание в бутилка, изпратено от малко момиче от Шотландия, бе открито в Норвегия 25 години по-късно.

Джоана Бюкън е била на осем години през 1996 г., когато бутилката е хвърлена от рибарска лодка в близост до Питърхед като част от ученически проект.

Тя е открита на близо 1 300 км. разстоение в североизточната част на Норвегия от Елена Андреасен Хага, която пък впоследствие успява да открие Джоана в социалните мрежи.

В писмото ученичката разкрива, че обича сладките лакомства, но не харесва противоположния пол. "Между другото, мразя момчета," приключва писмото.

В прилежно написаното и адресирано до "откривателя", писмо Джоана също така описва кучето си, училищните проекти и това, че обича да събира Blu Tack, пише profit.bg.

37-годишната Елена разказва пред BBC, че открила зелената бутилка през лятото на 2020 г. и веднага видяла, че в нея има нещо.

Норвежката изпраща съобщение във Facebook на Джоана, но бившата ученичка от Питърхед отговаря едва тази седмица.

Джоана в момента е на 34 години и е лекар в Нов Южен Уелс в Австралия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй ли?

    2 3 Отговор
    А сега Джоана на 34-ри още ли мрази мъжете или целия квартал вече й се изредил?
  • 2 Роза

    4 1 Отговор
    Това се казва "Нептунова поща " и тя е известна от векове.Това е един романтичен начин да се свържеш с други хора по света.Известни са случаи ,когато по този начин момче и момиче са се запознавали,влюбвали са се и са се оженвали.Спомням си ,че в романа " Десет малки негърчета" на А.Кристи съдията-убиец запечатваше изповедта си в празна бутилка,която хвърляше в морето,преди да се простреля-за да разберат хората колко умен и хитър е бил.Лично на мен тази "Нептунова поща" много,много ми харесва!
  • 3 цербер

    1 0 Отговор
    Джоана в момента е на 34 години и е лекарка в Нов Южен Уелс в Австралия.
  • 4 Аз пък

    6 3 Отговор
    Се чудя каде изчезна ракията от тате