Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 22:30 5 002 8

Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче

  • остров-
  • екзотична почивка-
  • екзотично пътуване-
  • мавриций-
  • лято

Този остров е малко известен, не е презастроен и спокойствие цари навсякъде

Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче - 1
Снимки: Shutterstock

Да си лежите под сянката на висока палма на малък пуст остров, да хапвате току-що изпечена прясна риба и да наблюдавате как лодките се поклащат леко върху кристално ясните води на лагуната – безспорно това звучи като съвършената почивка.

А кой е идеалният остров за това? Представете си да се намирате на остров (Ile aux Chats – Котешкия остров), който е до брега на друг остров (Родригес), до който пък се стига от островната държава Мавриций – истинска матрьошка от острови, пише pochivka.blitz.bg.

Успеете ли да стигнете до там, ще се озовете на най-релаксиращото място на света.

Разположеният близо до източния бряг на Африка Мавриций е добре известен със своите зашеметяващи плажове, луксозни хотелски комплекси и целогодишно слънце. Но за хората, които търсят по-усамотено островно изживяване, неговият по-малко известен съсед Родригес е идеалното място за „почивка в почивката“, пише „Дейли Мейл“.

Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче

Това е мястото, където самите жители на Мавриций ходят, за да си починат. То е известно със своето спокойствие, липса на презастрояване и красива природа, както и с плажовете, които съперничат на всичко, което има Мавриций.

Само на 90 минути със самолет източно от Мавриций, този малък остров е с площ от едва 67 кв. км, но е отвсякъде заобиколен от коралови рифове. Те покриват двойно по-голяма площ и правят острова идеален за гмуркане или просто за слънчеви бани сред невероятни гледки.

Островът е кръстен на португалския изследовател Диого Родригес и изглежда сякаш е излязъл от страниците на лъскава туристическа брошура – с обрасли зелени хълмове, заобиколени от златни пясъчни плажове и искрящ тюркоазен океан.

Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче

На острова е забранено ползването на найлонови торбички, а неговият главен комисар е решен да го запази като екологична дестинация и район с ограничено строителство. С население от едва 38 000 души Родригес е много по-малко застроен от своя съсед Мавриций и на практика е неизвестен за чуждестранните туристи.

Това означава, че там има една няколко 3 и 4-звездни хотели. 5-звездни още няма, макар че в момента текат разговори с няколко туристически оператори, които се надяват да отворят първия 5-звезден хотел там. В същото време на острова има няколко десетки отлични къщи за гости.

Това не бива да звучи обезсърчаващо, тъй като на Родригес може да се озовете в бутиков хотел с индивидуално проектирани сгради, частни басейни, а понякога и двойка гигантски костенурки за компания.

Дори хора от екзотични острови посещават това райско кътче

Местните хора ще ви кажат, че ви трябват поне пет дни, за да можете наистина да оцените острова. Ако успеете към тях да добавите и дълъг уикенд, ще можете да опознаете прелестите на острова и да получите толкова слънце и сън, колкото ви трябват.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Македонски

    6 0 Отговор
    Българите много посещават този остров
  • 2 Комуниста

    10 0 Отговор
    С 1200лв средна работна заплата е тамън по
    джоба на българите!
  • 3 География

    9 0 Отговор
    Може да го гледате само на снимки този остров от Балканите.
  • 4 Мамба

    6 2 Отговор
    Змии има ли на този райски остров?

    Коментиран от #6

  • 5 Стар тарикат

    2 2 Отговор
    На събина ще я закарам на дунава да плува с плувки и пояс
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Аз съм

    2 0 Отговор
    Ходил 2 пъти там,не е лошо но си е скъпичко, частна къща за гости за 7 дена излиза 3500$ храната и пътя отделно.