Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 15:45 6 685 8

БНТ се разделя с дългогодишен водещ на централната емисия новини

  • спас кьосев-
  • бнт-
  • напуска-
  • предприемачество-
  • нова работа

Журналистът става част от екипа на Българската стартъп асоциация

От днес, 17 февруари, БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ Спас Кьосев, пише Хотнюз.

„На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, споделя Спас Кьосев.

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17 от които - в Българската национална телевизия. Зрителите на БНТ го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването „БНТ Такси“. Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини. Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на BBC и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.). През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организирано от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

„Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех“, споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ. Екипът и ръководството на Българската национална телевизия пожелават здраве и успехи на новите хоризонти на колегата си Спас Кьосев


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помак

    27 3 Отговор
    Спас ...най готиния водешт. в ефира .. внасяше спокоиствие ...сношти му са доплака на момчето , искаше да помаха ама не посмя , само не разбрах каде ша ходи ...
  • 2 Коментар

    20 1 Отговор
    А с Кош-луков кога?!
    Поне една медия в БГ трябва да е обективна!
    Ясно е, че бтв и нова са овладени, а и никой не им гледа бъркочите, но все пак поне БНТ трябва да излъчва важните за народа новини и те да бъдат абсолютно обективни (без страх, че някой ще ги уволни)!!!
  • 3 Бай Онзи

    9 2 Отговор
    И къде ви е проблема ? Слагате кошлучето да води и сте ок
  • 4 Читател на факти

    20 1 Отговор
    Един от малкото свестни говорители и водещи,жалко че си тръгва,.сериозен спокоен и уравновесен беше.Сега ще сложат някоя лигла да ми се смее превъзбудена като пача и така
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    Да курдисат Карадайето на негово място, за говорител.
  • 6 Зззз

    1 5 Отговор
    Щом е минал обучение през SNN ясно какъв "родолюбец", толкова е способен,че дори не си го спомням.
  • 7 3456

    3 0 Отговор
    Да ходи сред млади хора, че с тия бабушкери в БНТ остана ерген. 38 си е възраст и нека побърза. Готин човек е, желая му късмет.345
  • 8 Успех, Спасе!

    1 0 Отговор
    Ти беше глътка въздух в тази скучна и слугинстваща на шайката телевизия, която Кошлуков обезличи напълно. Не съжалявай за нищо, развивай се и само напред, момче! Заслужаваш го!