21 Февруари, 2022 10:05 4 555 4

Рецепта на деня: Печени ябълки в бутер тесто

  • ябълки-
  • бутер тесто-
  • десерт-
  • какво да сготвя

Удоволствие за сетивата

Рецепта на деня: Печени ябълки в бутер тесто - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

3-4 зелени ябълки

400 г бутер тесто (1 лист)

1/2 ч.ч. захар

1 ч.л. канела

1 бр. жълтък

1/2 ч.ч. карамелен сос или дулсе де лече

Начин на приготвяне:

Ябълките се обелват и изчистват от семките, като дъното остава непокътнато. Захарта и канелата се смесват, разбъркват се добре, след което ябълките се овалват добре в получената смес.

Бутер тестото се разстила на леко набрашнена повърхност и се разрязва на 8-9 ленти с ширина около 2 см, като от едната се изрязват листенца за ябълките. Ябълката започва да се обвива с лента от бутер тестото отдолу нагоре, продължава се с втора лента бутер тесто и така, докато цялата ябълка бъде обвита, като е необходимо краищата на лентите леко да се припокриват.

Отгоре се поставят две листенца. Във всяка ябълка се поставя около 1-2 с.л. от карамеления сос (може да се замени с дулсе де лече, блокче шоколад, течен шоколад). Жълтъкът се разбива и с него се намазва бутер тестото. Ябълките се пекат на 180-200С за около 25-30 минути до златисто-кафяв цвят.

Поднасят се с топка сладолед или сметана, пише trafficnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    1 1 Отговор
    Това е добра рецепта.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Имам още ябълки и днес ям Щрудел.запазват се много дълго в кашони и постоянна температура в мазето.Щруделът се прави с много настъргани ябълки и канела,а отгоре се посипва пудра захар като се изпече

    Коментиран от #3

  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Орехи смлени в плънката и малко масло!
  • 4 Гост

    0 0 Отговор
    Това си е жив ябълков пай.