Необходими продукти:
- кайма - 1 кг, смес 60 % телешко/40 % свинско
- бекон - 200 г
- лук - 1 глава, нарязана на ситно
- чесън - 2 - 3 скилидки, настъргани
- прясно мляко - 100 мл
- хляб - 2 филии, стар
- мащерка - 1.5 ч.л.
- риган - 1 ч.л.
- горчица - 1.5 ч.л.
- сол
- черен пипер
За глазурата:
- горчица - 1.5 ч.л.
- червен пипер - 1 ч.л.
- зехтин - 1 с.л.
- бира - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в малко олио. Към него добавете лука и чесъна. След 5-6 минути свалете от огъня.
Накиснете хляба в млякото и след това го отцедете. Сложете каймата в купа и към нея прибавете бекона с лука и чесъна, хляба, подправките и горчицата.
Размесете хубаво и оформете голямо кюфте, като му придадете яйцевидна форма. Сложете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете го с глазурата и печете на 180 градуса за около 1 час.
Сервирайте с гарнитура по избор, съветва авторът на рецептата, Ева Тонева.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Емил
10:09 09.03.2022