9 Март, 2022 15:45 1 178 5

Balenciaga подкрепи Украйна на Седмицата на модата в Париж (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • balenciaga-
  • седмица на модата в париж-
  • украйна-
  • подкрепа

Войната задейства болката от минала травма, която нося в себе си от 1993 година, когато същото се случи в моята страна и аз станах завинаги бежанец, пише творческият директор на марката

През последните седмици светът сякаш функционира в паралелни вселени. Докато едни се наслаждават на Седмица на модата в Париж от първите редове, други са с разрушени семейства, разбити мечти и бягат от войната. Творческият директор Balenciaga, Демна Гвасилия, реши да обедини тези два свята на последното си ревю, съобщи iwoman.bg.

В студен, тъмен самолетен хангар в края на Париж, Демна построи огромен снежен подиум и пусна буря. С вятъра се бореха мъже и жени с наведени глави, стискащи изкуствени торби за боклук, привидно пълни с вещи, и големи черни палта, които хвърчаха около тях. Неколцина трепереха по боксерки и тънки рокли, които се вееха назад. Музиката бе прекъсвана от тътена на бомби и светлини, които проблясваха в затъмненото небе.

View this post on Instagram

A post shared by Erivelton Albino (@eriveltonalbino)

Зад стъклото публика гледаше, стискайки сини и жълти тениски. На всяка седалка, заедно с бележка от дизайнера, беше оставен и лист с украинско класическо стихотворение на Александър Олес — молитва за сила за Украйна.

В бележката Демна, който по народност е грузинец, пише: „Войната задейства болката от минала травма, която нося в себе си от 1993 година, когато същото се случи в моята страна и аз станах завинаги бежанец. Завинаги, защото това е нещо, което остава с теб. Страхът, отчаянието, осъзнаването, че никой не те иска.”

View this post on Instagram

A post shared by BACKSTAGE ->] (@backstagemembers)

Така една колекция, първоначално замислена като коментар за изменението на климата - тема, която Демна започна да изследва преди пандемията - се превърна в изключително мощен отговор на войната.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванушка  🇷🇺

    10 3 Отговор
    Жълто Синьото се обезцени и не се котира.
    Тренда е Фамозния, тайнствен Z ✌Z✌
  • 2 Актуално

    1 0 Отговор
    Нов асортимент от Париж. Бикини в цветове на украинското знаме.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Gucci x Balenciaga

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Актуално":

    🤣🤟Сигурно ще си купят украинките имало 1 мил.украинци във Франция така казаха преди няколко дни ,само че това няма да спре войната
  • 5 пьешу

    3 2 Отговор
    имам десетина ризи "баленсиага"... май ще престана да ги нося... отворковци!