Last news in Fakti

10 Март, 2022 12:55 3 833 5

Развенчаха мистерия, надвиснала над снимките на Даяна и Чарлз

  • кралско семейство-
  • принц чарлз-
  • принцеса даяна-
  • кралица елизабет втора-
  • йерархия

Макар и двамата да са с една и съща височина, на снимките им Даяна редовно била изобразявана като по-ниска от Чарлз

Развенчаха мистерия, надвиснала над снимките на Даяна и Чарлз - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изминаха почти 25 години от смъртта на един от най-обичаните членове на кралското семейство на Великобритания - принцеса Даяна. Тя се разведе с принц Чарлз малко преди трагичната ѝ кончина, но и до ден днешен се разбулват още мистерии за това какво точно се е случвало между двамата по време на брака им.

Така например години наред техни общи снимки са карали хората да се чудят защо изглеждат по този начин, пише jenata.blitz.bg.

Важно е да отбележим преди това, че принцеса Даяна и принц Чарлз били с една и съща височина – и двамата се извисявали на 180 см. Освен това не бива да забравяме, че всяка дама носи обувки с токове или платформи, а това важи особено и за дамите от кралското семейство.

Защо тогава на всички техни общи снимки лейди Ди изглежда много по-ниска от британския престолонаследник?

Намери се отговор на този любопитен въпрос.

Оказа се, че принцеса Даяна и принц Чарлз умишлено позирали така, за да изглежда тя като покорна съпруга, а той да изглежда като доминиращ мъж, който води семейството си.

За да направи такива снимки, Даяна трябвало да бъде поставяна на по-долното стъпало на стълбите, а понякога дори и се налагало да приклекне, за да накара принц Чарлз да изглежда по-висок от нея.

От днешна гледна точка това изглежда глупаво, но в миналото подобни неща не били рядкост.

Тези снимки са направени през 80-те години, когато кралското семейство все още се е придържало изкъсо към старите стандарти. Тъй като това се случвало при заснемането на официални кралски снимки, те може би са се опитвали да изобразят силата и статута на бъдещия крал и владетел, като го карат да изглежда по-висок от съпругата си.

В същото време Даяна е в по-скромна, подкрепяща или женствена позиция. Кралският фотограф се опитал да улови контраста между мъжкия принц и женствената принцеса.

Съществуват и няколко кадъра, на които принцеса Даяна седи на стол до принц Чарлз. Това вече не е очевиден опит за „издигане“ на Чарлз, а традицията британските монарси и членовете на кралското семейство да се снимат с половинките си, когато жената седи, а мъжът стои. Такива има много в архивите на монархията.

Но официалните снимки на принц Уилям и Кейт, херцогинята на Кеймбридж, направени по този начин, едва ли ще намерите. Те винаги или седят заедно, или стоят заедно.

Промяната на снимките на херцозите на Кеймбридж може да се дължи на промените, които монархията се опитва да приеме, за да стане по-модерна.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олекна ми

    13 2 Отговор
    Но като се сетя за цената на олиото и ми натежава

    Коментиран от #3

  • 2 Един там някъде си

    17 1 Отговор
    Заради тея и родата им са измрели милиони по света от глад....и ще ги дават за пример...пффф не е случайна думата КРАЛ....щото ако не е нямаше да изглежда така той и скапаната му държава.
  • 3 Не бъди

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Олекна ми":

    тъжен. Като го направят 10 лв на литър, няма да го забравяш и няма да има нужда да се сещаш, защото все то ще ти в главата.
  • 4 ???

    8 1 Отговор
    Що ни занимавате с наглосакси? Къде са снимките на европейските кралски семейства.
  • 5 ЕЕЕХ

    5 1 Отговор
    не я оставихте тази жена на мира, нито като жива, нито като починала,... защо се ровите в някакви измишльотини
    Всеки има право на щастие...