Last news in Fakti

10 Март, 2022 17:15 4 807 0

Зодиите хипохондрици

  • зодии-
  • хипохондрия-
  • хипохондрик-
  • здраве-
  • болести

Има пет зодиакални знака, които са най-склонни да драматизират ситуацията, когато не се чувстват съвсем здрави

Зодиите хипохондрици - 1
Снимка: Shutterstock

Може ли влиянието на зодиака да ви направи хипохондрик? Абсолютно! Зодиакът определя нашата личност и влияе върху начина, по който мислим и се държим. Има пет зодиакални знака, които са най-склонни да драматизират ситуацията, когато не се чувстват съвсем здрави. За тях подсмърчането е тежък грип, а кашлицата е категорична пневмония. Когато те „не се чувстват добре“, това за тях означава, че нещо сериозно не е наред, а лекарите подценяват състоянието им. За тези зодии вероятността от тежко заболяване и смърт винаги се очертава на хоризонта, пише tialoto.bg.

Относно хипохондрията

Хипохондрията е болестно тревожно разстройство, при което човек е прекомерно и неоправдано притеснен, че има сериозно заболяване. И благодарение на интернет – днес е много по-лесно да си хипохондрик, отколкото преди, тъй като можеш да си правиш „самодиагностика“, вярвайки, че имаш всеки симптом, който прочиташ.

А ето и кои са 5-те зодии, застрашени да развият хипохондрия:

1. Дева

Обикновено Девата е най-големият хипохондрик в зодиака. Тази нейна склонност се подхранва и от тенденцията ѝ да се самосъжалява. Всичко, което се случва по отношение на здравето ѝ, за Девата е нещо много сериозно. Хората от този знак отиват на лекар при най-малкия симптом – дори и той да е въображаем. Много често представителите на този знак са обсебени от идеята, че се нуждаят от медицинска застраховка, защото здравната криза им се струва твърде голяма и считат, че няма да имат пари да си платят скъпото лечение (нещо, за което вярват, че ще им се наложи във времето).

2. Риби

Рибите са доста страхливи и най-малкото неразположение ги кара да се чувстват тежко болни, но най-вече защото падат духом. Въпреки че те, подобно на Девата, обичат да се самосъжаляват, в същото време те са и много самопожертвователни. Това означава, че въпреки че вярват, че нещо сериозно не е наред със здравето им, те все пак може да се опитат да изключат този факт от ума си, за да са полезни на близките си. Най-голямата опасност за Рибите е именно това – да потърсят лекарска помощ, когато всъщност вече е твърде късно!

3. Рак

Раците могат да бъдат много драматични и обсебени от вярата, че имат болест, водеща до смърт. Няма значение фактът, че може да се чувстват добре – те просто винаги са нащрек, че във всеки един момент нещо лошо може да се случи. Новинарските емисии, свързани за смъртни случаи от грип, вируси, бактерии, заразена храна и др. карат хората от този знак да са убедени, че са напът да бъдат следващата жертва. Не е толкова необичайно за тях да избягват да общуват с болни хора или да носят маска на обществени места като предпазна мярка, дори когато няма пандемия.

4. Везни

Въпреки цялата си позитивност, Везните имат склонността да се оплакват за всичко, особено когато психически не се чувстват добре. Тяхното психично здраве е по-крехко, а природата им е лековерна – те вярват на всички страшни неща, които се случват по света и са убедени, че лошото няма да им се размине. Именно този им начин на мислене подхранва тяхната хипохондрия. Везните са силни манипулатори и понякога използват симптомите на заболяването си (реални или въображаеми), за да получат това, което искат. Те също така са склонни да използват влошеното си здраве, просто като призив за внимание.

5. Козирог

Хипохондрията на Козирога идва от изразената в характера му песимистична страна. При всяко заболяване или новопоявил се болестен симптом, за който той не знае нищо, Козирогът веднага започва да си мисли за най-лошия възможен изход. Дори когато лекарите му обяснят, че това, което му се случва не е нещо, за което трябва да се притеснява твърде много, той е склонен да търси второ и дори трето мнение, защото е убеден, че специалистите не му поставят точната диагноза, че подценяват състоянието му и че нещата са много по-сериозни


Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА