Last news in Fakti

12 Март, 2022 13:16 992 5

TikTok звезда ще представя Великобритания на Евровизия (ВИДЕО)

  • тикток-
  • евровизия-
  • великобритания-
  • сам райдър-
  • участие-
  • tiktok

Певецът Сам Райдър има над 12 милиона последователи в приложението

Певецът Сам Райдър ще представи Обединеното кралство на тазгодишното издание на песенния конкурс "Евровизия", който ще се проведе в Торино, Италия, съобщи BBC.

Райдър е един от най-популярните британски изпълнители в TikTоk, където може да се похвали с над 12 милиона последователи. На конкурса той ще изпълни песента си "Space Man".

"Обичам "Евровизия". Смятам за голяма привилегия да мога да се представя там", каза той пред Радио 1. Споделя, че е решил да се включи в конкурса заради пристрастията си към финландската хардрок група "Лорди", спечелила конкурса през 2006 г.

Изпълнителят се включва в надпреварата след две поредни години, в които Обединеното кралство се класира на последно място на музикалното състезание. Миналата година Великобритания заедно с още три държави "спечели" 0 точки както от журито, така и от публиката, което бе абсолютен рекорд за дългогодишната история на конкурса.

Райдър заяви, че ще даде най-доброто от себе си на сцената.

Певецът е избран от мениджърската компания "Tap Music" и от BBC. Компанията, която стои зад успешните кариери на изпълнители като Дуа Липа, Лана Дел Рей и Ели Голдинг, се включва в избора в опит да се намери ново лице, което да представя Великобритания.

По време на първия локдаун заради новия коронавирус във Великобритания Райдър се сдоби с множество последователи в социалните мрежи заради изпълненията си в социалната мрежа TikTok, предава БТА. Интересът към кавърите на прочути парчета го превръщат в най-гледания британски артист в платформата за 2020 г. той слага началото на своята соло кариера с договор със звукозаписния лейбъл "Parlophone Records" през 2021 г.

Финалът на "Евровизия" е на 14 май, в конкурса участват представители на 40 страни.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МАХМУД ПЪРВИ

    8 1 Отговор
    КЪТИН НЕ Е КАЗАЛ ЧИ ЩЕ ИМА ГЕЮВИЗИЯ...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    9 1 Отговор
    Симпатяга, чудя се дали гълта, за лапането е ясно...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Петър

    4 0 Отговор
    Не прилича ли на Кончита Вурст?