Last news in Fakti

14 Март, 2022 10:05 1 816 0

Рецепта на деня: Шоколадов десерт с две съставки

  • шоколад-
  • сметана-
  • десерт-
  • торта-
  • какво да сготвя

Мързелива торта

Рецепта на деня: Шоколадов десерт с две съставки - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

300 г черен шоколад или млечен, може и микс
200 мл течна сметана
какао на прах за поръсване

Начин на приготвяне:

Изсипете в тенджера сметаната и добавете към нея шоколада. По желание може да добавите няколко капки коняк или ликьор (в такъв случай добавете още 3 блокчета шоколад, за да не е твърде течна сместа). Включете котлона и бъркайте докато шоколадът се разтопи и сместа стане гладка. Изсипете я в подходяща форма за сладкиш, който ще се стяга в хладилник, а няма да се пече.

Ако искате след това да поставите тортата в красива чиния, постелете формата с хартия за печене, за да ви бъде по-лесно да я извадите. Изсипете шоколадовата смес и я сложете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне. Преди да сервирате, поръсете с малко натурално какао. По желание може да украсите с плодове, пише Az-jenata.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА