Необходими продукти:
- 350 грама бял боб
- олио - 3 - 4 с.л.
- чоризо - 100 г обелен и нарязан на полумесеци
- лук - 1 глава, нарязана на ситно
- моркови - 1 бр. нарязан на ситно
- чесън - 2 скилидки, накълцани на ситно
- чушки - 1 червена чушка, изчистена и нарязана
- червен пипер - 1 ч.л.
- пушен зеленчуков бульон - 1 кубче
- домати - 400 г консерва
- магданоз - 2 - 3 с.л. сух (може и пресен)
- сол
- лют червен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Белият фасул се измива и се слага да заври. Може и да се накисне от предната вечер. Може да се използва и бял фасул от консерва.
В широк тиган с капак, запържвате чоризото, докато започне хубаво да отпуска мазнина. Добавяте лука и морковите. През това време приготвяте чесъна и чушката. Добавяте и тях за няколко минути и покривате с капака да омекнат.
След това засилвате котлона и махате капака, за да може чоризото и другите съставки да останат на мазнина. Запържвате червения и лютия пипер, като внимавате да не прегарят.
Слагате фасула и доматите, подправяте със сол. Оставяте да поври около 10 минути на тих огън. След като изключите котлона, подправяте с магданоза, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Чистия Фикри
Коментиран от #3
10:11 15.03.2022
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Лорче
До коментар #1 от "Чистия Фикри":
Яж патладжан бе11:12 15.03.2022
4 ганю
вие по балами ли сте от кучето?
явно кой има повече мозък в главата
13:13 15.03.2022