Необходими продукти:
Картофи (средни на големите) - 2-3 броя
Подправки – по ваш вкус
Сол – колкото пожелаете
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги обелете (може да не ги белите, ако са тънкокори или пресни).
Нарежете ги на кръгове или филийки, които са колкото е възможно по-тънки - най-добрият начин да направите това е със специално ренде. Сложете един ред от картофите върху хартия за печене (пергамент). По желание можете да добавите сол и подправки.
Включете микровълновата фурна на 700 W и пъхнете хартията с картофите за 3-5 минути. Времетраенето зависи от силата на микровълновата ви.
Веднага след като видите, че повърхността на картофките става леко златиста, спрете микровълновата, извадете ги и сложете върху салфетка или кърпа. Така парченцата чипс ще стана хрупкави. Повторете тази процедура, докато картофите свършат., пише jenata.blitz.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Картоф
Коментиран от #2
11:38 16.03.2022
2 Чипс
До коментар #1 от "Картоф":
Вярно е, казвам го от личен опит. Когато топля нещо и искам да е по горещо, обикновено пускам микровълновта на 2 минути, а понякога и малко повече. Микровълновата на родителите ми е различна марка от моята и макар да топлим храна или мляко на едни и същи ватове тяхната затопля същите продукти за мунута и половина максимум. Ползваме ги на 900 W. А когато приготвяме пуканки при тях се опукват за максимум 3 минути докато при мен трябват 5-6 мин.17:26 16.03.2022