Last news in Fakti

17 Март, 2022 16:44 3 181 1

Местят най-далечния ресторант в света още по-далеч

  • ресторант-
  • кокс-
  • илулисат-
  • илиманак лодж-
  • фарьорски острови-
  • гренландия

През лятото на 2022 и 2023 г. заведението с две звезди Мишлен се отдалечава още

Местят най-далечния ресторант в света още по-далеч - 1
Снимка: shutterstock

Рекламиран като най-отдалечения ресторант със звезда "Мишлен" в света, Кокс (Koks) посреща гости в покрайнините на Лейнар - село на Фарьорските острови с население от около 250 души.

A post shared by KOKS Restaurant ** (@koks_restaurant)

През лятото на 2022 и 2023 г. заведението с две звезди Мишлен обаче, ще е още по-изолирано, тъй като се премества в Илиманак, Гренландия, чието население е 53 души.

От 12 юни до 8 септември Кокс (Koks) ще поеме ресторанта в курорта "Илиманак Лодж" близо до Илулисат. Екипът ще предлага меню с фиксирана цена само за 30 души на вечер.

Преместването е предизвикано от комбинация от фактори, сред които малкото пространство близо до езерото Лейнар и много забавения процес по изграждане на постоянния ресторант на Фарьорските острови.

„Чувствах, че вече не можем да осигурим това, което трябваше да осигурим“, казва готвачът Пул Андриас Зиска. "Имахме някои връзки с Гренландия. Видяхме хижата с ресторанта и всичко работи много добре на практика - пространството и интериора на ресторанта, както и околностите в Илиманак."

Подобно на менюто им на Фарьорските острови, повечето от съставките ще бъдат традиционни протеини от района, включително северни елени, които не се срещат на Фарьорските острови. „Имаме всички тези интересни неща от морето, които обикновено не намираме на Фарьорските острови и са много традиционни за ядене в Гренландия, като тюлени и нарвали“, казва Зиска.

Най-лесният начин да получите маса в един от най-трудно достъпните ресторанти в света, е да резервирате нощувка бунгало в "Илиманак лодж", включваща закуска и вечеря в Кокс .

Кокс се надява да отвори врати на родните си Фарьорски острови през 2024 г., а Зиска казва: „Ние сме доста уверени, че ще се върнем на Фарьорските острови, а нашето пътуване сега ще ни направи по-добър, по-силен и по-интересен отбор“.

Дегустационните менюта започват от 320 долара на човек, пише сайтът pochivka.blitz.bg


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПО ТОЧНО

    7 2 Отговор
    ИЗГ ЪЗИЦИ ЗА СНОБИ !